Egy walesi konzervatív a brit parlament első transznemű képviselője

március 30., szerda 12:49
1

Jamie Wallis a honlapján közzétett nyilatkozatban coming outolt transzként szerdán. Ebben azt írja:

„Transznemű vagyok. Vagy hogy pontosabb legyek, az akarok lenni. Nemi diszfóriát diagnosztizáltak nálam, és már egészen kisgyerekkorom óta így érzek. Nem állt szándékomban ezt valaha is megosztani veled. Mindig is úgy képzeltem, hogy jóval azelőtt elhagyom a politikát, hogy ezt valaha is hangosan kimondanám volna.”

Ebben a nagyon személyes szövegben kitér az elmúlt években történt esetekre, amelyek nagyon megviselték és amelyek miatt úgy döntött, nyíltan vállalja magát.

Jamie Wallis Fotó: JUSTIN TALLIS/AFP

Leírja, hogy két éve valaki elmondta a családjának, hogy Wallis titokban transzként él. Fotókat küldött az édesapjának és más családtagoknak, majd megfenyegette a politikust. Ötvenezer fontot követelt tőle, hogy ne adja ki a sajtónak az információit. A rendőrség elfogta a férfit, és több mint két év börtönre ítéltek.

Wallis arról is ír, hogy tavaly egy másik férfi megerőszakolta, amikor ő visszautasította, hogy védelem nélkül feküdjenek le egymással. Nem sokkal később pedig Wallis autóbalesetet okozott, aminek elhagyta a helyszínét. Ezt is a múltbéli események okozta trauma miatt tette – írja.

Mindezek miatt úgy döntött, hogy előjön, a megszólításában pedig egyelőre a he/him/his, azaz a hímnemű formulákat kéri használni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt