Egy walesi konzervatív a brit parlament első transznemű képviselője

lmbtq
2022 március 30., 12:49
comments 1

Jamie Wallis a honlapján közzétett nyilatkozatban coming outolt transzként szerdán. Ebben azt írja:

„Transznemű vagyok. Vagy hogy pontosabb legyek, az akarok lenni. Nemi diszfóriát diagnosztizáltak nálam, és már egészen kisgyerekkorom óta így érzek. Nem állt szándékomban ezt valaha is megosztani veled. Mindig is úgy képzeltem, hogy jóval azelőtt elhagyom a politikát, hogy ezt valaha is hangosan kimondanám volna.”

Ebben a nagyon személyes szövegben kitér az elmúlt években történt esetekre, amelyek nagyon megviselték és amelyek miatt úgy döntött, nyíltan vállalja magát.

Jamie Wallis
photo_camera Jamie Wallis Fotó: JUSTIN TALLIS/AFP

Leírja, hogy két éve valaki elmondta a családjának, hogy Wallis titokban transzként él. Fotókat küldött az édesapjának és más családtagoknak, majd megfenyegette a politikust. Ötvenezer fontot követelt tőle, hogy ne adja ki a sajtónak az információit. A rendőrség elfogta a férfit, és több mint két év börtönre ítéltek.

Wallis arról is ír, hogy tavaly egy másik férfi megerőszakolta, amikor ő visszautasította, hogy védelem nélkül feküdjenek le egymással. Nem sokkal később pedig Wallis autóbalesetet okozott, aminek elhagyta a helyszínét. Ezt is a múltbéli események okozta trauma miatt tette – írja.

Mindezek miatt úgy döntött, hogy előjön, a megszólításában pedig egyelőre a he/him/his, azaz a hímnemű formulákat kéri használni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.