Az Oroszország és a Nyugat közötti kötéltánc igazi mestere: Erdogan

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
április 10., vasárnap 17:41
3

Orbán Viktort itthon és külföldön is sokan kritizálják azért, mert egyszerre szeretné kiélvezni az EU és NATO tagság előnyeit, de közben jó diplomáciai és gazdasági kapcsolatokat fenntartani Vlagyimir Putyin Oroszországával.

Orbán Viktor viszont ebben a játékban csak kispályás Recep Tayyip Erdogan török elnökhöz képest. Erdogan vezetésével az amúgy NATO-tag Törökország úgy képes jóban maradni Oroszországgal, hogy török drónokról bombáznak orosz katonákat Ukrajnában, és úgy képes jóban maradni - egyelőre - Ukrajnával és a NATO-val, hogy nem vezetett be szankciókat Oroszországgal szemben, és aktívan csábítja magához az orosz oligarchákat. Erdogan és Putyin viszonya mindig is furcsa volt, a bonyolult regionális érdekek és ambíciók, gazdasági összefonódások újabb és újabb csavart vittek a török-orosz kapcsolatokba. A török kötéltánc egyelőre, minden furcsa ellentmondása ellenére, remekül megy.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt