Putyin és a titokzatos családtagok

család
2022 április 11., 11:01
comments 9

A Borisz Jelcin kegyeltjeként az orosz politika csúcsára emelt szentpétervári volt KGB-tiszt, Vlagyimir Putyin magánéletéről nagyon keveset lehet tudni.

A vagyonbevallásai szerint orbáni puritánság jellemi: egy 78 négyzetméteres szentpétervári lakás és egy Moszkva melletti telek tulajdonosa, van két régi Volgája a szovjetnosztalgia jegyében, hozzá két parkolóhely és egy utánfutó, illetve az elnöki fizetéséből és a KGB-s nyugdíjából évi 140 ezer dollárt keres – valójában viszont a strómanhálózatán keresztül a világ leggazdagabb embere lehet.

Az Ukrajna elleni orosz agresszió miatt sorra szankcionálják a Putyin-közeli pénzintézeteket, cégeket és milliárdosokat. Legutóbb a G7 és az EU bejelentette, hogy már Putyin lányait igyekeznek megfosztani külföldi vagyontárgyaiktól. De kik ők, és mit lehet tudni róluk? Nemcsak Putyin gyerekei körül sok a homály, de a család többi tagjáról, sőt Putyin gyermekkoráról is zavarosak az információk.

A Putyin fiúk

Már Putyin szüleiről is keveset lehetett tudni. 1952. október 7-én született munkás családba Vlagyimir Szpiridonovics Putyin és Marija Ivanovna Selomova gyerekeként Leningrádban. Putyin egyszer azt mondta, a nagyapja, Szpiridon Putyin Lenin és Sztálin szakácsa is volt, és túl is élte a két diktátort, 1965-ben halt meg 86 évesen.

Putyin kései gyerek volt, a szülei 41 évesek voltak, amikor született. Putyinnak volt két bátyja, akiket sosem ismerhetett: az 1930-as években született Albert csecsemőkorában, az 1940-ben született Viktor pedig diftériában és éhezésben halt meg 1942-ben, Leningrád ostroma alatt.

Putyin mamája

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.