Naftali Bennett szerint Putyin elnézést kért amiatt, hogy Lavrov lezsidózta Hitlert

külföld
2022 május 05., 18:11
comments 12

Naftali Bennett izraeli miniszterelnök azt mondta, Vlagyimir Putyin orosz elnök bocsánatot kért amiatt, hogy Szergej Lavrov orosz külügyminiszter azt állította, Adolf Hitler zsidó származású volt. (Lavrov kijelentése fordított is az izraeli közhangulaton.) Bennett a Putyinnal folytatott telefonhívása után azt mondta, hogy elfogadta a bocsánatkérést, és megköszönte az elnöknek, hogy tisztázta az álláspontját.

Naftali Bennett február 27-én.
photo_camera Naftali Bennett február 27-én. Fotó: Abir Sultan/AFP

Bennett azt is elmondta, hogy arra kérte Putyint, fontolja meg az ostromlott Azovsztal acélmű kiürítését az ukrán mariupoli kikötőben. Az izraeli kormányfő azt mondta, a kérést egy korábbi, Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel folytatott beszélgetés után terjesztette elő, és Putyin megígérte, hogy folyosót alakít ki a civilek kimenekítésére. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.