A pártszolgálatos trash TV mindenkinek csalódást okozott

Lezárt tartalom a Kör tagjainak Média
2022 május 31., 17:32
comments 29

„Régi mondásom volt, hogy »a magyarok nem értenek a sörfőzéshez és a sajtkészítéshez, a Fidesz pedig nem ért a médiához«. Azóta annyi történt, hogy mi magyarok egész jól megtanultunk sört és sajtot készíteni…”

Így reagált Huth Gergely főszerkesztő saját Facebook-oldalán, miután szinte rögtön a választásokat követően a Pesti TV „tulajdonosai” a rossz nézettségi mutatókra hivatkozva közölték, hogy lekapcsolják a pártszolgálatos trash csatornát. Kedd az utolsó napjuk.

Huth Gergelynek lehetne akár igaza is, hiszen a Fidesz nem először állt a földbe, amikor valami önálló, saját alapítású médiatermékkel próbálkozott. Ki emlékszik már az Index-verőnek szánt Faktor.hu-ra, aminek ügyvezetője, György Bence 2015-ben így nyilatkozott: „A 444 nem túl nagy falat, az Origo unalmas és fikáz, a VS.hu-n meg kevés a hír; a Faktorral viszont rövid időn belül az öt legnagyobb hírportál egyikévé szeretnénk válni.”

Nem sokkal később György Bence feladta a versenyt, és inkább átült a bekebelezett Origo főszerkesztői székébe. De említhetnénk a standby üzemmódba rakott 888-at, G. Fodor Gábor és Habony Árpád elfeledett fenegyerekportálját, a feleslegessé váló Magyar Időket vagy épp a Mészáros-féle Echo TV-t.

A Fidesz sokáig próbálkozott saját médiafelületek felépítésével, de aztán látta, hogy ez nem fog menni, így módszert váltott. Sorban einstandolta illetve einstadoltatta a már sikeres újságokat és tévéket: Indexet, Origót, TV2-t, 168 Órát, Borsot, megyei lapokat és így tovább. Két legyet ütött egy csapásra, szerzett saját, működő, közönséggel is rendelkező médiát, és egyúttal a konkurenciát is kiiktatta.

Szóval a Pesti TV lekapcsolása akár lehetne újabb bizonyíték arra, hogy a Fidesz csak elfoglalni tud médiát, sajátot létrehozni képtelen. Mert nem ért hozzá, ahogy Huth Gergely fogalmazott.

De valójában a Fidesz nem is akar érteni a médiához.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt