Az oroszok lassan saját magukat demilitarizálják Ukrajnában

podcast
2022 június 04., 13:21

Ahogy május elején, úgy most, az orosz-ukrán konfliktus századik napja körül is podcastban foglaljuk össze, hogy hogy áll a háború Ukrajnában és a szankciók körüli diplomáciai csatározás Brüsszelben. Ehhez Király Andrással és Magyari Péterrel beszélgettünk a 444 stúdiójában. Átbeszéljük, hogy

  • Miért lehetnek hosszabb távon stratégiai szempontból károsak az orosz csapatoknak a Kelet-Ukrajnában elért kisebb győzelmek
  • Mire készülhetnek az ukrán csapatok a következő hónapokban a déli és keleti fronton
  • Mennyire volt sikeres Orbánék kavarása az orosz olajra kivetett uniós szankciókkal kapcsolatban
  • Mennyire fájna Oroszországnak, ha sikerülne bevezetni az olajembargót
  • a türelmesek pedig azt is megtudhatják, hogy mi a fene az a zászlóaljharccsoport.

Az adást csütörtök délelőtt vettük föl, még mielőtt kiderült volna, hogy az EU végül, a magyar kormány nyomására levette Kirill pátriárkát a szankciós listáról.

A podcast előtt vagy után mindenképpen érdemes elolvasni Magyari Péter elemzését az olajembargóról szóló megállapodásról és az azt megelőző diplomáciai kavarásról és Király András cikkeit az ukrán hadi helyzetről, például ezt vagy ezt.

Az adást, és a 444 többi podcastját meghallgathatod a Spotifyon, a Google Podcaston, az Apple Podcaston és az Amazon Audible szolgáltatás podcastoldalán, valamint a 444 Youtube csatornáján.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.