Az oroszok lassan saját magukat demilitarizálják Ukrajnában

Ahogy május elején, úgy most, az orosz-ukrán konfliktus századik napja körül is podcastban foglaljuk össze, hogy hogy áll a háború Ukrajnában és a szankciók körüli diplomáciai csatározás Brüsszelben. Ehhez Király Andrással és Magyari Péterrel beszélgettünk a 444 stúdiójában. Átbeszéljük, hogy

  • Miért lehetnek hosszabb távon stratégiai szempontból károsak az orosz csapatoknak a Kelet-Ukrajnában elért kisebb győzelmek
  • Mire készülhetnek az ukrán csapatok a következő hónapokban a déli és keleti fronton
  • Mennyire volt sikeres Orbánék kavarása az orosz olajra kivetett uniós szankciókkal kapcsolatban
  • Mennyire fájna Oroszországnak, ha sikerülne bevezetni az olajembargót
  • a türelmesek pedig azt is megtudhatják, hogy mi a fene az a zászlóaljharccsoport.

Az adást csütörtök délelőtt vettük föl, még mielőtt kiderült volna, hogy az EU végül, a magyar kormány nyomására levette Kirill pátriárkát a szankciós listáról.

A podcast előtt vagy után mindenképpen érdemes elolvasni Magyari Péter elemzését az olajembargóról szóló megállapodásról és az azt megelőző diplomáciai kavarásról és Király András cikkeit az ukrán hadi helyzetről, például ezt vagy ezt.

Az adást, és a 444 többi podcastját meghallgathatod a Spotifyon, a Google Podcaston, az Apple Podcaston és az Amazon Audible szolgáltatás podcastoldalán, valamint a 444 Youtube csatornáján.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt