Egyre betegebbek a magyar erdők, kevesebb a haszonállat, de már látszik, hogy akkumulátorgyártó nagyhatalom leszünk

Lezárt tartalom a Kör tagjainak ÉLET
2022 június 26., 15:02
comments 5

Megjelent a KSH Magyarország Számokban, 2021 című kiadványa, rengeteg adattal, grafikonnal a gazdaságról, a társadalomról, a környezetről és a digitalizációról. Kiemeltünk ezekből 8-at. (Indult egy saját sorozatunk is, a Mi az ábra?, az első a forint gyengülését hasonította össze a környező országok valutáinak teljesítményével.)

Nincsenek jó állapotban az erdőink. 2010-ben még az erdők fele volt egészséges, 10 évvel később már csak alig több mint negyede. Ennek oka többek között a mesterségesen magasan tartott vadlétszám.

photo_camera Fotó: KSH: Magyarország számokban, 2021

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete egy júniusi 11-ei tüntetésen már demonstrálta, de a KSH kiadványából is világosan kiderül: kevés a fiatal tanár, különösen az általános iskolákban, egyre feljebb tolódik a korfa.

photo_camera Fotó: KSH: Magyarország számokban, 2021

2021-ben megtört a lakásépítésekre országosan jellemző, 2016 óta tartó növekvő tendencia. A kiugró 2020-asnál 29 százalékkal, de a 2019-esnél is 5,8 százalékkal kevesebb lakás épült. Ennek okai a KSH szerint alapvetően a 2020-ban megváltozott piaci-jogszabályi körülmények és a járványhelyzet. Megjegyzik azt is, hogy az otthonteremtési program hatására – az alapanyagárak miatt jelentősen emelkedő lakásépítési költségek ellenére – az előző évi alacsony bázisnál 33 százalékkal több lakás építését tervezik.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt