Orbán Viktor 650 ezer forinttal emelte a miniszterek fizetését

július 15., péntek 14:21
37

Jelentősen nőtt az új kormányban a miniszterek fizetése a kormány oldalára feltöltött dokumentumok szerint: az eddigi 1,9 millió helyett az új kormány hivatalba lépése óta már több mint 2,6 millió forintot keresnek, írja az rtl.hu a kormány oldalára a napokban visszadátumozva feltöltött dokumentumokat.

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fische/MTI/MTVA

Orbán Viktor ma reggel azt elmondta, hogy „nem vagyunk egyformák”, és hogy „mindenki vezet családi költségvetést, majd meglátják, hogy mi fér bele, és mi nem fér bele”. Pár hete arról is beszélt, hogy nem most van itt az ideje a bérek rendezésének. Ezt röviddel azután mondta, hogy nemcsak, hogy megszavaztatta saját fizetésemelését, felhatalmazást is kapott arra, hogy ő személyesen szabhassa meg a miniszterek fizetését. Úgy látszik élt is a lehetőséggel, bár Gulyás Gergely a múltheti kormányinfón még azt mondta, hogy csak Nagy Márton és Csák János kap többet a szokásosnál.

Az előző kormányban az 5 millió forintot kereső Süli Jánost és Mager Andreát leszámítva havonta 1 979 400 forint volt a miniszterek jussa, május 25-től viszont 2 632 800 forintra nőtt a fizetésük, írja az rtl.hu. Ez 33 százalékos emelést jelent, amely bőven meghaladja az éves inflációt és az átlagkereslet növekedését is.Azok a kormánytagok pedig, akik parlamenti képviselőként is dolgoznak, további 1 316 400 forintot kapnak, így a havi bruttójuk négymillió körül van.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt