Orbán Viktor 650 ezer forinttal emelte a miniszterek fizetését

POLITIKA
2022 július 15., 14:21
comments 37

Jelentősen nőtt az új kormányban a miniszterek fizetése a kormány oldalára feltöltött dokumentumok szerint: az eddigi 1,9 millió helyett az új kormány hivatalba lépése óta már több mint 2,6 millió forintot keresnek, írja az rtl.hu a kormány oldalára a napokban visszadátumozva feltöltött dokumentumokat.

photo_camera Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fische/MTI/MTVA

Orbán Viktor ma reggel azt elmondta, hogy „nem vagyunk egyformák”, és hogy „mindenki vezet családi költségvetést, majd meglátják, hogy mi fér bele, és mi nem fér bele”. Pár hete arról is beszélt, hogy nem most van itt az ideje a bérek rendezésének. Ezt röviddel azután mondta, hogy nemcsak, hogy megszavaztatta saját fizetésemelését, felhatalmazást is kapott arra, hogy ő személyesen szabhassa meg a miniszterek fizetését. Úgy látszik élt is a lehetőséggel, bár Gulyás Gergely a múltheti kormányinfón még azt mondta, hogy csak Nagy Márton és Csák János kap többet a szokásosnál.

Az előző kormányban az 5 millió forintot kereső Süli Jánost és Mager Andreát leszámítva havonta 1 979 400 forint volt a miniszterek jussa, május 25-től viszont 2 632 800 forintra nőtt a fizetésük, írja az rtl.hu. Ez 33 százalékos emelést jelent, amely bőven meghaladja az éves inflációt és az átlagkereslet növekedését is.Azok a kormánytagok pedig, akik parlamenti képviselőként is dolgoznak, további 1 316 400 forintot kapnak, így a havi bruttójuk négymillió körül van.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.