Országos táblacsere: történelmi átmatricázással varázsolhatnak vármegyéket a megyékből

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
július 21., csütörtök 16:52
30

Kedden szavazta meg a parlament, hogy az Alaptörvény módosításával a megyéket a kormány vármegyékké nevezi át. Ez egyebek mellett azt is jelenti, hogy mindent, amit eddig megyeinek hívtak, át kell nevezni vármegyeire. Például az összes megyehatárnál táblacsere várható, a történelmi feladat pedig a Magyar Közút Zrt.-re vár.

„Társaságunk az országos közúthálózatot érintően összesen 714 darab megyehatár jelző tábla üzemeltetési feladatait látja el. A megyék vármegyére történő átnevezése kapcsán a módosításokat, átmatricázásokat, esetleges táblacseréket illetékes mérnökségeink végezhetik majd el. Az esetleges jövőbeli feladatok felmérése és összegzése még előkészítés alatt van, így a módosítások pontos ütemezéséről és annak költségeiről majd csak a későbbiekben áll módunkban részletesebb tájékoztatást adni”

– közölte az állami cég.

Tehát 714 darab vármegyetábla lesz az országban, de nem biztos, hogy új táblákat raknak ki, hiszen az átmatricázás is megoldás lehet. Így a költségeket is nehéz megbecsülni, de az biztos, hogy a közlekedési táblák horganyzott lemezből készülnek, ami tartós, nem rozsdásodik. Az árát befolyásolja a mérete is, ezért a HEVES VÁRMEGYE táblája olcsóbb lesz, mint a BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN VÁRMEGYE táblája, de durva becslés szerint 30 ezer forintból kijöhet egy új tábla piaci áron.

Lépj be féláron a Körbe!

Egy hónap Cikkek tagság most 1 990 990 Ft.
Légy része a közösségünknek!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt