Országos táblacsere: történelmi átmatricázással varázsolhatnak vármegyéket a megyékből

Lezárt tartalom a Kör tagjainak POLITIKA
2022 július 21., 16:52
comments 30

Kedden szavazta meg a parlament, hogy az Alaptörvény módosításával a megyéket a kormány vármegyékké nevezi át. Ez egyebek mellett azt is jelenti, hogy mindent, amit eddig megyeinek hívtak, át kell nevezni vármegyeire. Például az összes megyehatárnál táblacsere várható, a történelmi feladat pedig a Magyar Közút Zrt.-re vár.

„Társaságunk az országos közúthálózatot érintően összesen 714 darab megyehatár jelző tábla üzemeltetési feladatait látja el. A megyék vármegyére történő átnevezése kapcsán a módosításokat, átmatricázásokat, esetleges táblacseréket illetékes mérnökségeink végezhetik majd el. Az esetleges jövőbeli feladatok felmérése és összegzése még előkészítés alatt van, így a módosítások pontos ütemezéséről és annak költségeiről majd csak a későbbiekben áll módunkban részletesebb tájékoztatást adni”

– közölte az állami cég.

Tehát 714 darab vármegyetábla lesz az országban, de nem biztos, hogy új táblákat raknak ki, hiszen az átmatricázás is megoldás lehet. Így a költségeket is nehéz megbecsülni, de az biztos, hogy a közlekedési táblák horganyzott lemezből készülnek, ami tartós, nem rozsdásodik. Az árát befolyásolja a mérete is, ezért a HEVES VÁRMEGYE táblája olcsóbb lesz, mint a BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN VÁRMEGYE táblája, de durva becslés szerint 30 ezer forintból kijöhet egy új tábla piaci áron.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.