A darnózseli hentes. Így vált ismertté a lapokban N. János, akit 2020 októberében a Kúrián 21 év fegyházra ítéltek felesége, Kovács Judit meggyilkolásáért. A bűncselekmény horrorisztikus részlete volt, hogy a férfi a saját húsfeldolgozó kisüzemében igyekezett megszabadulni felesége maradványaitól.
True crime podcastsorozatunk legújabb, harmadik részében arra keressük a választ, hogy lehet, hogy minden bizonyíték ellenére Jánost kétszer is felmentette a bíróság, és amikor végül elítélték, már nem is emberöléssel vádolták.
A Cserben hagyva első és második epizódja bárki számára elérhető a 444 oldalán és a podcastalkalmazásokban.
Ha már csütörtökön meg szeretnéd hallgatni a friss adást, akkor „Közösség” vagy „Belső kör” csomagra lesz szükséged. Ha van ilyen tagságod, belépés után hallgathatod is a legújabb epizódot. Ha nem itt a 444-en, hanem a podcast appodon hallgatnál minket, a megfelelő előfizetés birtokában a Kör profilodon a Podcastok fülön készíthetsz magadnak egyedi podcast linket (RSS), amit az itt leírtak szerint befűzhetsz a podcast lejátszódba – pl. Apple vagy Google Podcasts.
Hétfőnként viszont már előfizetés nélkül is vissza lehet hallgatni az előző heti adást.
Ezt az adást csak Belső kör és Közösség csomagjainkkal érheted el. Légy része a közösségünknek, segítsd a 444 működését!
Már előfizetőnk vagy?
Kovács Juditot 2014-ben megölte, holttestét pedig szinte teljesen megsemmisítette hentesként is dolgozó férje. A férfi ellen vádat emeltek, de kétszer is felmentette a bíróság. Judit bátyja ebbe nem nyugodott bele. Szilárd hat éven át küzdött azért, hogy kimondják: testvérét férje előre eltervelten, szándékosan ölte meg. A 444 első true crime podcast-sorozata ennek a hat évnek a történetét meséli el.
A 444 első true crime podcast-sorozatában Kovács Judit történetét meséljük el, akit férje, a darnózseli hentesként elhíresült N. János ölt meg. Judit bátyja hat éven át küzdött azért, hogy a gyilkos tettéért megfizessen. A második epizódban azt mondjuk el, mi történhetett a Judit eltűnését követő 40 órában.
Mohamedek között, Keith Richards és Yves Saint Laurent nyomában. Igazság és hitelesség a belső sávban. Nyelvtudomány és esztétikai terror. Pápázás. Tusfürdőmaffia a siralomházban.
Podcastunkban Vida Kata pszichológus, gasztroblogger beszélgetett Lu Boennel, a 101 étteremcsoport alapító tulajdonosával gyerekkoráról, a Ramenka és a 101 Bistro alapításáról, és arról, hogy mitől lesz autentikus egy kínai étel.
Bede Márton elmagyarázza a kínai konyha legnagyobb gurujának a hortobágyi palacsintát. Tartsunk már jobbra az autópályán! Cinikus békebrókerek. Már alig virul a fityula, fogynak a szóvicces filmcímek.
A hazai vállalatok jelenleg nem profittermelő eszközként használják a kontrollingot, hanem aktuális helyzetük leírására, a múltbeli adataik értelmezésével. Podcastunkban arról beszélgettünk, hogyan lehetne ezt másként csinálni.
Podcastunkban többek közt arra keressük a választ, lehet-e egyáltalán tervezni még a választások előtt, mire készülhetnek a vállalatok, és hogyan lehet sikerrel megoldani jövőbeni kihívásokat.