444. oldal #7: A trip, mint a mesélés eszköze

podcast
2022 október 1., 9:02

A '90-es évek Budapestjének atmoszférája elevenedik meg Térey János Termann hagyatéka című könyvében. Podcastunk új adással jelentkezik.

A fiatalon elhunyt Térey Jánost már életében is mindkét nagy politikai oldal elismerte. Könyve, a Termann hagyatéka egy fiatal vidéki író ismerkedését mutatja be Budapesttel, melynek során megelevenedik a '90-es évek atmoszférája, a szűkös albérletek és a házibulik világa, ami egészen az első pszichedelikus élményekig repíti az olvasót. Borsik Miklós, költő, szerkesztő és Melhardt Gergő, irodalomtörténész volt a 444. oldal vendége.

 • 01.10 - Térey, akit mindkét politikai oldal elfogad
 • 04.26 - Térey munkásságról
 • 07.05 - A Termann hagyatéka ismertetése, Budapest, Lsd-trip
 • 09.23 - A ‘90-es évek eleje és századforduló találkozása a nyelvezetben
 • 15.36 - Házibulis élmények
 • 17.27 - Fővárosi magány egy vidékről Budapestre költözött ifjú költő szemével
 • 19.23 - Miért Termann hagyatéka?
 • 21.33 - Vidék és Budapest: miért nehéz és milyen küzdelmekkel jár “felköltözni” a fővárosba

Az adást, és a 444 többi podcastját meghallgathatod a Spotifyon, a Google Podcaston, az Apple Podcaston és az Amazon Audible szolgáltatás podcastoldalán és a több nagy platformon.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

 1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
 2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
 3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt