444. oldal #8: Vannak-e körmönfont magyar gyilkosok?

podcast
2022 október 15., 09:12

Vannak-e a valóságban öntörvényű rendőrök, vagy tervüket ravaszul végrehajtó gyilkosok? A 444. oldal legújabb adásában két, nyomozóból lett krimiíróval, Réti Lászlóval és Bihary Péterrel beszélgettünk a bűnügyi irodalom és a valóság találkozásáról.

Az adás apopója Kondor Vilmos nemrég megjelent bűnügyi regénye, a Második Magyar Köztársaság volt. A könyv egy alternatív magyar valóságban játszódik, 1966-ban, amikor is a Beatles a Nemzeti Stadionba készül első magyarországi koncertjére, de az egyik technikust holtan találják a hangfalak mögött. A gyilkos fegyvernek nyoma veszett, sem gyanúsítottja, sem szemtanúja nincss az esetnek, miközben a Budapesti Rendőrkapitányság vezetője, Kádár János türelmetlenül várja az eredményeket..

  • 03:58 - Vannak-e körmönfont, ravasz gyilkosok?
  • 07:45 - A nyomozó aha-élménye, vagyis a pillanat, amikor összeáll a kép
  • 09:24 - Kondor Vilmos: Második Magyar Köztásaság
  • 23:30 - Vendégeink legemlékezetesebb ügyei: egy szatír és egy gyerekgyilkosság
  • 25:12 - A krimiírás mesterfogásai

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.