Moszkva egyelőre nem szólt az amerikaiaknak, hogy nukleáris hadgyakorlatra készül

külföld
2022 október 18., 04:49

Moszkva még mindig nem értesítette az Egyesült Államokat arról, hogy mikor tervezik végrehajtani a nukleáris hadgyakorlatukat, pedig Washington szerint erre hamarosan sor kerülhet, közölte egy név nélkül nyilatkozó amerikai katonai tisztviselő a Reuters hírügynökséggel.

Az amerikaiak arra számítanak, hogy a nukleáris hadgyakorlat keretében Moszkva rakétateszteket is végrehajthat majd, akár napokon belül. Ezeket amúgy a START-egyezmény értelmében előre be is kéne jelentenie az oroszoknak.

Jelenleg is zajlik a NATO nukleáris hadgyakorlatának idei fordulója, és az orosz nukleáris erők is hasonló időszakban szoktak gyakorlatozni, ezért is számítanak rá a nyugatiak. Ugyanakkor az a tény, hogy az oroszok esetleg hamarosan gyakorlatképp rakétákat lőhetnek ki, de erről nem szólnak előre, okoz némi problémát, hiszen Putyin nemrég nem zárta ki atomfegyverek bevetését sem. A nyugati katonai tisztviselők a Reuters szerint ezzel együtt magabiztosak azzal kapcsolatban, hogy meg tudnak majd különböztetni egy hadgyakorlat során kilőtt rakétát egy élesen bevetett rakétától.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.