Az elkeseredett tömeg, ami kiszorította Orbán Viktort az utcáról

Lezárt tartalom a Kör tagjainak oktatás
2022 október 23., 19:16
comments 33

„Ez a kormány nem tudja működtetni se az oktatást, se az egészségügyet. Mi éltessen minket, ha nem a remény, hogy egyszer vége lesz ennek?” - kérdezte egy férfi nem sokkal négy óra után a Kálvin téren, ahol az október 23-i oktatási tüntetésre gyülekeztek.

Ott állt az oldalán nyugdíjhoz közelítő, pedagógus felesége, aki elmondása szerint egész életében csak azért tudott szívből tanítani, mert a családban „erős volt a kassza”. A szolidaritás vitte utcára vasárnap, mert tudja, hogy ha egy háztartásban „neadjisten mindketten tanárok”, képtelenség normálisan megélni.

photo_camera Gyülekezés a Kálvin téren: kiállás Palya Tamás, a Kölcsey Ferenc Gimnázium egyik kirúgott pedagógusa mellett Fotó: Kristóf Balázs/444

Hónapok óta egymást érik az élőláncok, sztrájkok, polgári engedetlenségek, tüntetések az országban. Kitartóan ismételgetik tanárok, szülők és diákok, hogy romokban hever az oktatás, sorolják a pedagógushiányból, a központosított rendszerből, a túlterheltségből, az elavult tananyagból fakadó problémákat. Az elmúlt 12 évben talán nem is volt olyan ügy, ami ilyen tartósan ekkora tömeget mozgatott volna meg.

De mi fűti őket?

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt