Trump bejelentette, hogy versenybe száll az elnöki posztért

Lezárt tartalom a Kör tagjainak külföld
2022 november 16., 04:34
comments 17

Az amerikai elnökválasztást 2016-ban megnyerő, 2020-ba elveszítő Donald Trump bejelentette, hogy újra elindul az elnöki tisztségért. Azzal a lendülettel harcot hirdetett az infláció ellen, és közölte azt is, hogy letörné az energiaárakat.

Azt ígérte, hogy a kampánya nem saját magáról fog szólni, amit Trumpot ismerve nehéz elhinni. És persze elővette a régi szlogent, némileg módosítva, hogy ismét Amerika lesz az első, és „Amerika visszatérése most kezdődik”.

photo_camera Fotó: JOE RAEDLE/Getty Images via AFP

Trump már a múlt héten, ohiói nagygyűlésén előrevetítette a bejelentését. "Nagyon nagy bejelentést fogok tenni kedden, november 15-én Mar-a-Lagóban, a floridai Palm Beachen" - közölte. Azt ugyan nem árulta el, hogy mi lesz majd a "nagyon nagy bejelentés", de mert már hónapok óta nyilvánvaló utalásokat tett elnöki terveire, váratlanul senkit se érhetett, fordulatról nem beszélhetünk.

A bejelentés időpontjának kiválasztása mégis érdekes. Valójában az elmúlt hónapokban kevés alkalmatlanabb időpontot találhatott volna erre.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.