Harmadik hete nem kapnak üzemanyagot a kisbenzinkutak a MOL-tól

benzin
2022 december 02., 16:41
comments 4

Az ország energiabiztonsága érdekében” fenntartja átmeneti korlátozásait a MOL: továbbra sem szállítanak sem gázolajat, sem benzint a hazai kisbenzinkutakra, jelenti a Független Benzinkutasok Szövetsége. Az FBSZ szerint több vidéki kisbenzinkút is megkapta a MOL levelét, amelyben közlik,

a november 28-án kezdődő héten sem tudnak üzemanyagot szállítani hozzájuk.Így már ez lesz zsinórban a harmadik hét, amikor a MOL-kiszolgálás szünetel több vidéki töltőállomáson is.

Vin Diesel (Benzin Győző)
photo_camera Vin Diesel (Benzin Győző) Fotó: Chris Delmas/AFP

Korábban is írtunk arról, hogy a kisbenzinkutak egy része már nem kap üzemanyagot a Moltól, és maga a Mol is újabb korlátozást vezetett be. A Shellnél már nyáron megszabták, mennyi üzemanyagot lehet tankolni, és hétfőn derült ki, hogy csak bizonyos feltételek teljesülése esetén lehet fenntartani a benzinárstopot.

Kedden az Energia-vészhelyzeti Operatív Törzs is összedugta a fejét: valószínűleg az üzemanyag-ellátás gondjairól tárgyaltak. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő akkor az „elhibázott brüsszeli szankciókat” okolta az egekbe szökött energiaárak miatt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.