Az Óbudai Gimnáziumban és a szegedi Deák Ferenc Gimnáziumban is ülősztrájkoltak a diákok

oktatás
2022 december 05., 11:31

December 5-én 11:00-tól 11:45-ig ülősztrájkoltak az Óbudai Gimnázium diákjai, „mivel a tankerület, valamit a vezetőség a tanárokat és a diákokat is fenyegeti az oktatás ügye melletti kiállásért.” Szegeden a Deák Ferenc Gimnáziumban csatlakoztak a tanulók a tiltakozásokhoz.

45 percig ülősztrájkoltak az Óbudai Gimnázium tanulói.
photo_camera 45 percig ülősztrájkoltak az Óbudai Gimnázium tanulói. Fotó: Olvasónk
Sztrájkoló diákok a szegedi Deák gimiben.
photo_camera Sztrájkoló diákok a szegedi Deák gimiben. Fotó: Olvasónk

Egész napos ülősztrájkot tartanak ma a pécsi Janus Pannonius Gimnáziumban és a 8. kerületi Fazekas Mihály Gimnáziumban is, ahonnan videónk is van a több száz diák megmozdulásáról.

A Nemes Nagy Ágnes Szakgimnáziumban pedig a tanárok akcióztak, országszerte több mint 900 pedagógus vállalt szolidaritást a kirúgott tanárokkal, ki sztrájkkal, ki polgári engedetlenséggel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.