Volner János már évekkel ezelőtt részletesen leírta, hogy hogyan környékezte meg őt a Fidesz

karrier
2022 december 15., 14:30
comments 39

A Külügyminisztérium kapuja mindig nyitva állt azok előtt, akik készek a magyar nemzeti érdekért dolgozni, és ez a jövőben sem fog változni” – ezzel magyarázta a tárca szóvivője, hogy Volner János külgazdasági attasé lesz Szingapúrban. Hogy mennyire szélesre tárták ezt a kaput, mutatja: annak ellenére bízták meg Volnert a gazdasági kapcsolatok építésével, hogy 2016-ben még maga Orbán Viktor adócsalózta le őt a parlamentben, az akkor még ellenzékieskedő képviselő pedig bunkónak és gecinek is nevezte a miniszterelnököt.

link Forrás

Arról nem sokat tudni, konkrétan hogyan zajlik egy-egy ellenzéki politikus megkörnyékezése, de a kinevezés fényében érdemes újraolvasni Volner János 2016-os posztját:

Érdekes és tanulságos beszélgetésen estem túl egy kormányzati körökkel jó kapcsolatot ápoló vállalkozóval. Titkos találkozót kért, mondván, erősen bizalmas információkat szeretne velem megosztani. A találkozó elején megkért, tegyem le a telefonom, vegyem ki belőle az akkut, nehogy valamilyen nyoma maradjon a beszélgetésünknek. De a java csak ezután következett.

Elmondta, hogy »meglátása szerint« több volt MSZP-s, SZDSZ-es, LMP-s politikushoz hasonlóan én is járhatnék nagyon jól. A Fidesznek minden lehetősége adott arra, hogy még az unokáim is gazdagságban éljenek.

Ezért »mindössze« annyit kell tennem, hogy kiszállok a politikából és búcsúzóul »keményem betámadom” a Jobbikot és személyesen Vona Gábort. Biztos benne, hogy ezt a Fidesz nagyon bőkezűen meg fogja nekem hálálni.”

photo_camera Fotó: Volner János/Facebook

Arra még hat évet kellett várni, hogy Volner kiszálljon a politikából, de addig tényleg betámadta Vonát és a Jobbikot, majd a Fidesz esélyeit javító törvénymódosításokat kezdeményezett, és lelkesen szavazott együtt a kormánypárttal.

Volner jól bekötött vállalkozó ismerőse abban sem tévedett, hogy bőven vannak olyan MSZP-s, SZDSZ-es, LMP-s politikusok, akik visszavonulását pozíciókkal díjazta a rendszer.

MSZP-sek

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.