Minden olvasónk számára hozzáférhető mától Szilágyi Ákos íróval készített 135 perces beszélgetésünk. Az anyagot december 22-én, csütörtökön publikáltuk előfizetőink, a Kör-tagok számára. Akkor hosszú felvezetőt/összefoglalót is megjelentettünk, ezt talán fölösleges volna megismételni, elég ha idelinkeljük.
A 135 perces beszélgetés valójában nem interjú, hanem inkább élőszóban rögtönzött esszé a 16. háborús káoszhoz hasonló állapotokról, az posztbizánci pravoszláv civilizáció haláltáncáról, az orosz birodalmi vágyak újraéledéséről és képtelenségéről, az ukrán nemzetállamiság gyökereiről, futballhuligán-nácizmusról és Putyin elbutuló választási autokráciájáról, amelyre egyre jobban hasonlít az Orbán-rendszer is.
Mohamedek között, Keith Richards és Yves Saint Laurent nyomában. Igazság és hitelesség a belső sávban. Nyelvtudomány és esztétikai terror. Pápázás. Tusfürdőmaffia a siralomházban.
Podcastunkban Vida Kata pszichológus, gasztroblogger beszélgetett Lu Boennel, a 101 étteremcsoport alapító tulajdonosával gyerekkoráról, a Ramenka és a 101 Bistro alapításáról, és arról, hogy mitől lesz autentikus egy kínai étel.
Bede Márton elmagyarázza a kínai konyha legnagyobb gurujának a hortobágyi palacsintát. Tartsunk már jobbra az autópályán! Cinikus békebrókerek. Már alig virul a fityula, fogynak a szóvicces filmcímek.
A hazai vállalatok jelenleg nem profittermelő eszközként használják a kontrollingot, hanem aktuális helyzetük leírására, a múltbeli adataik értelmezésével. Podcastunkban arról beszélgettünk, hogyan lehetne ezt másként csinálni.
Podcastunkban többek közt arra keressük a választ, lehet-e egyáltalán tervezni még a választások előtt, mire készülhetnek a vállalatok, és hogyan lehet sikerrel megoldani jövőbeni kihívásokat.