Ha ők nyernek, én fejbe lövöm magam (ők nyertek)

video
2022 december 30., 19:58

Nem a legnézettebb videók a legjobb videók. Ha nem így volna, akkor a 11 milliárdos megtekintésnél járó Baby Shark Dance lenne a világ valaha készült legjelentősebb mozgóképes tartalma. Amit túlzás volna kijelenteni. De azt sem lehet mondani, hogy semmit nem számít a nézőszám, hiszen az is nagyon ritka, hogy egy remek videóra csak nagyon kevesen kíváncsiak.

A YouTube-on a megtekintések számát a minőségen túl egy rakás körülmény befolyásolja: például, hogy milyen figyelemfelkeltő a címlapkép, erős-e a cím, mekkora a csatorna, amire kikerül a tartalom. Az algoritmus tematikától függően is képes le- vagy éppenséggel felcsavarni egy-egy videó elérését. Az sem mellékes, hogy ki szerepel az adott anyagban, vagy hogy sorozatba illeszkedik-e, illetve, hogy ráérez-e a videó az éppen aktuális hangulatra, korszellemre, tömegeket érdeklő kérdéseket feszeget-e, és így tovább. Szóval a nézettség valamelyest árulkodó, de azért közel sem perdöntő a videók minőségét illetően.

Nincs ez másképpen a 444-es videóknál sem. Hogy mást ne mondjak, nincs 2022 legnézettebb videói között Fődi Kitti Elkezdődik a következő 24 óra című dokumentumfilmje, ami idén az egyik legfontosabb munkánk volt. De Szász Zsófi és Kaufmann Balázs torokszorítóan szép videója a Kölcsey Gimnáziumból elbocsátott tanárokról sem fért bele a top 10-be, pedig az élen lett volna a helye. Ettől függetlenül mindig tanulságos megnézni, mire kattintott legtöbbször a kedves néző. Íme, egy igazságtalan lista 2022 legnézettebb 444-es videóiról.

10. Még 5+1 lecke a valóság felszámolásáról (220 ezer megtekintés)

Tizedik helyre a Magyar Jeti őszi szezonjának első adása futott be, ami egy olyan perzselően forró nyarat foglal össze, amibe az egész ország agya belelágyult.

link Forrás

9. Orbán békeharcában az ellenzék fenyegetőbb, mint Putyin rakétái (223 ezer megtekintés)

A toplista utolsó előtti helyén végzett az adás, ami bemutatta, hogy a Fidesz kommunikációs gépezete hogyan torzította el pillanatok alatt a háború történetét, és hogy lett Vlagyimir Putyin helyett az ellenzék a legnagyobb veszély.

link Forrás

8. „Lassan már csak az érzi jól magát ebben az országban, aki fideszes” (226 ezer megtekintés)

A nyolcadik legnézettebb videó közvetlenül az országgyűlési választások után készült. Azokról a fiatalokról szól, akik nem szeretnének a Fidesz országában élni.

link Forrás

7. Márki-Zayné: Hogy lehetne kárpótolni, hogy gyerekgyilkos szülésznőnek neveztek? Sehogy (232 ezer megtekintés)

Bárki, aki ma Magyarországon a Fideszen kívül be akar lépni a politikai térbe, és bele akar szólni közös dolgainkba, az egész családját sodorja bajba. Megtapasztalhatta ezt Hadházy Ákos, Juhász Péter, Donáth Anna, Vona Gábor és természetesen Márky-Zaj Péter és felesége is.

link Forrás

6. Így épül Pintér megfigyelő birodalma (256 ezer megtekintés)

A belügyminiszter körül 2015 óta épül egy félig állami, félig magánbirodalom, aminek középpontjában nem kizárólag a pénz áll, hanem valami annál is fontosabb: az adat. Adatok arról, hogy a magyar emberek merre járnak, mik a szokásaik, mit csinálnak, kivel kommunikálnak. Erről szólt az idei 6. legnézettebb videónk.

link Forrás

5. Utcán átadott milliókkal kezdődött, Rogán irodájánál jár az utóbbi évek egyik legnagyobb botránya (269 ezer megtekintés)

Mi sem mutatja jobban, hogy a lopás és a korrupció a magyar elit hétköznapjainak természetes ügymenetévé vált, mint az, hogy az igazságügy-miniszter államtitkára a bekamerázott Igazságügyi Minisztérium előtt vette át a kenőpénzt, miközben körülötte rendőrök járőröztek. A Magyar Jeti stábja rekonstruálta és dramatizálta a Volner–Schadl-bűnügy legabszurdabb jeleneteit.

link Forrás

4. Eljött az Orbán-rendszer gyurcsányi pillanata (281 ezer megtekintés)

Mint közismert, a Fidesz a választások előtt a ránk váró intézkedések tekintetében nem bontotta ki az igazság minden szeletét. Nem szóltak arról, hogy a rezsicsökkentés a korábbi formájában tarthatatlan lesz, hogy százezreknek fognak megnőni az adóterheik, és hogy úgy általában nadrágszíj-megszorítás vár a magyar emberekre. Mindez ismerős lehet 2006-ból, de a helyzet most mégis egészen más. Erről szólt az alábbi videó.

link Forrás

3. Sok boldogságot, Magyarország! (293 ezer néző)

2022 április 3. volt az nap, aminek a végén sokan arra jutottak, hogy a Fideszt választásokon soha többé nem lehet legyőzni. Stábunk végigkövette az estét, aminek során az összefogott ellenzék megsemmisült.

link Forrás

2. 12 év Putyin-barátság szakad rá Orbánra (369 ezer néző)

„Lehet, hogy az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik.” Ki ne ismerné ezt az Orbán-idézetet 2007-ből? Nagy igazság, de azóta az is eldőlt, hogy a magyaroknak melyik a fontosabb. Erről szól a Magyar Jeti videója.

link Forrás

1. „Ha ők nyernek, én fejbe lövöm magam” (389 ezer néző)

2022 legnézettebb videója egy március 15-ei párhuzamos riport lett, amiben ellátogattunk a Békemenetre és az ellenzék demonstrációjára is. A végeredmény bőséges alapanyagot nyújtott a Tik-Tok napszámosainak.

link Forrás

+1. Öt lecke a valóság felszámolásáról

A 444 mutathatta be idén Máté Bence és Szentpéteri Áron dokumentumfilmjét, ami elképesztő sikereket ért el, és mostanra majdnem 1 milliós nézettségnél tart. Az Öt lecke a valóság felszámolásáról azt mutatja be, hogy Orbán Viktor és rendszere hogyan vette át az irányítást a magyar emberek jelentős részének valóságérzékelése felett.

link Forrás

A 444 videós munkatársainak nevében köszönjük az egész éves figyelmet: Szász Zsófi, Botos Tamás, Fődi Kitti, Plankó Gergő, Halász Júlia, Kiss Bence, Kaufmann Balázs, Boros Júlia, Czinkóczi Sándor, Ács Dániel, Németh Dániel