A leggazdagabb magyar és a legédesebb élet

reggel 4
2023 április 17., 07:31

Jó reggelt! Nehéz napon vagyunk túl: tegnap délután elérhetetlenné vált a 444, és bár este már lehetett minket olvasni, az előfizetők továbbra sem tudtak belépni a fiókjukba. Ma reggelre mintha helyreállt volna a rend, mindenesetre kollégáink nagy erőkkel keresik az okokat. Hogy is mondjam: nem arra kell gondolni, hogy valaki megbotlott a wifi-kábelben, és elfelejtette visszadugni. Nagyon sajnálunk minden kellemetlenséget, és kérjük olvasóink megértő türelmét.

Azért is dühítő a dolog, mert hétvégén kifejezetten sok fasza cikk került ki az oldalra. Itt a 4 kiemelt:

Budapest

photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444

Tarlós idejében egy bűnszervezet épült be a BKV-ba, Karácsonyék kivizsgálták, majd néma bólintással tudomásul vették a helyzetet. A BKV belső vizsgálata szerint minden a legnagyobb rendben, ők a tőlük elvárható gondossággal, a jogszabályokat maximálisan betartva jártak el. Ács Dániel mond 5 okot, amiért ez aggályos.

Karácsony főpolgármester pár hete szinte kész tényként közölte, hogy a Nyugati téri és a népligeti felüljárókra nincs szükség, menniük kell, most viszont a pénzügyi vészharangot kongató főváros már sokkal óvatosabban fogalmaz. De mi a helyzet a Baross téri felüljáróval, amit már 1967-ben, megépítése előtt két évvel is nagyon magas helyről bíráltak?

Test és lélek

photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444

Az angol neve után itthon is csak EC-zés néven terjedő módszer lényege a felismerés, hogy a gyerekek már egészen kiskorukban sem szeretnek a saját pisijükben meg kakijukban ülni. Horváth Bence cikke.

Megrendezték az első Aszex Pride-ot Budapesten: nagyjából kétszázan vonultak az Erzsébet térről a Hősök terére, hogy az aszexuális emberek láthatóságáért demonstráljanak

Meg Mason a Bánat és öröm című könyvében fanyar humorral ír olyan nehéz témákról, mint a mentális betegségek, gyermektelenség, tönkrement házasság. Ezt a könyvet olvasni egyszerre nagyon fájdalmas és nagyon szórakoztató.

Pénz meg élet

photo_camera Illusztráció: Botos Tamás/444

Surányi György volt jegybankelnök összeszedte, hogyan juttatta el pár év alatt az erőltetett növekedés Európa legdurvább drágulásához az országot. Kapcsolódó friss hír, hogy az egész EU-ban Magyarországon zuhant be legjobban a kiskereskedelmi forgalom.

Persze, nem könnyű méltósággal viselni az elképzelhetetlen luxust sem, de Jákob Zoli dolce vitája vitán felül az emberi evolúció legmagasabb fokát jelenti.

Néhány ligával feljebb: miért találkozott Novák Katalin nemrég Trump párton belüli fő ellenfelével, és a messze leggazdagabb amerikás magyarral? Szily László portréja Péterffy Tamásról.

Podcastek

photo_camera Illusztráció: Herbszt László

Miközben az egész világ képközpontúvá vált, mi még mindig ragaszkodunk ahhoz, amit belénk sulykoltak: amiben több a kép, mint a szöveg, az már nem is lehet igazi könyv. Magyar illusztrátorokkal arról is beszéltünk, hogy hogyan lehet túlélni az AI-t.

A kínaiak elveszik tőlünk a zsíros kenyeret is. Csámcsogás csingtaói csicsókán. Akkor lépünk ki a kémbankból, amikor már kezdett volna jó lenni.

Posttwitter

photo_camera Fotó: JONATHAN RAA/NurPhoto via AFP

Lehet, hogy nem ők lesznek az új Twitter, de eddig ők tudták a legjobban felbosszantani Elon Muskot. A hírlevél műfaját újrafeltaláló Substack elindította Twitter-hasonmás funkcióját, a Twitter pedig azonnal láthatatlanná tette őket.

Hírleveleinkre itt lehet feliratkozni.

Kiemelt videóink