Közlekedési államtitkár: Vitézy Dávidnak megártott a meleg

közlekedés
2023 július 23., 14:15

Visszaszólt Nagy Bálint közlekedési államtitkár Vitézy Dávidnak, aki az utóbbi időben többször is bírálta a magyar vasúti közlekedést és Béccsel és Prágával bezzegezett.

Nagy Bálint a Facebookon azt írta:

Miután Vitézy Dávid legutóbbi posztjában hosszan méltatta a bécsi és a prágai vasúti beruházásokat, azt találta mondani:

„Eközben szomorú látni, hogy a mai hírek Magyarországon ismét kiemelt fontosságú, évtizedek óta tervben lévő és az EU által már támogatott vasúti előkészítések leállításáról és a beruházások visszavonásáról szólnak, például a miskolci fővonal romokban lévő (aki nem hiszi, tegyen egy sétát Rákos állomáson) budapesti bevezető szakasza kapcsán. Ehhez még csak hasonló sem történik sehol másutt Európában, Bulgáriától Portugáliáig felgyorsítják és nem leállítják a vasúti beruházásokat a klímaváltozás és az energiaválság fényében.”

Az elmúlt hetekben kesergett már azon is, hogy mindjárt lerohad a MÁV távolsági járműflottája is. Vitézy Dávid a közlekedési központ Lázár János alá tereléséig, majd felszámolásáig közlekedésért felelős államtitkár volt Orbán Viktor kormányában.