Fekete Giorgio pólója: „A homofóbok buzik”

ZENE
2023 augusztus 11., 18:29

„A homofóbok buzik”feliratú pólóban lépett fel a Sziget Nagyszínpadán Fekete Giorgio, a Carson Coma frontembere pénteken. Ő volt az is, aki egy koncerten elmondta véleményét a kecskeméti photoshop-katasztrófáról, majd három napra rá lemondták a banda koncertjét az állami fenntartású brüsszeli Liszt Ferenc Intézetben.

A Carson Coma énekese A homofóbok buzik feliratú pólóban a Szigeten
photo_camera A Carson Coma énekese „A homofóbok buzik" feliratú pólóban a Szigeten Fotó: Olvasónk, Kriszta

Két nappal az együttes második telt házas Budapest Park-koncertje után interjút közöltünk az olasz-magyar énekessel identitásról, zenéről, politikáról és a hazai kilátásokról, amit itt olvashat. Fekete akkor azt mondta, nem lesznek ellenzéki zenekar, de új albumuk politikailag szókimondóbb az előzőekhez képest - és ez nem is maradt visszhang nélkül.

A Carson Coma államilag támogatott koncertjét állítólagos rászervezésre, később „technikai hibára” hivatkozva, egy héttel a dátum előtt mondták le, miután a zenekar kiadott egy erősen kormánykritikus dalt és klipet, majd az énekes színpadon fakadt ki a könnygázfelhőben tüntető diákok, és a kecskeméti photoshop-katasztrófát megmémesítő diák kirúgása miatt. A brüsszeli Liszt Ferenc Intézet fenntartója a magyar kormány, azon belül is a Kulturális és Innovációs Minisztérium.

A Sziget Fesztiválról szóló tudósításainkat itt találja.