Gyerekek, holnap kikérdezem, mit hazudott Gyurcsány Ferenc!

reggel 4
2023 szeptember 17., 22:58

Jó reggelt! Aki átaludta a hétvégét, annak egyrészt szívből gratulálok, másrészt mutatnék neki néhány cikket, amelyek a 444.hu internetes webkikötő oldalára kerültek fel online az információs szupersztráda mentén.

4 kiemelt cikk:

A háború közelében

A kercsi híd a háttérben egy füstölgő üzemanyagtározóval 2023 szeptemberében.
photo_camera A kercsi híd a háttérben egy füstölgő üzemanyagtározóval. Fotó: STRINGER/REUTERS

Kaufmann Balázs Ukrajnából riportozik. A külügyi szóvivővel készített interjúja után arról ír, hogy erőszakos ukránosításnak látják a munkácsi városvezetés kavarását a helyi magyar középiskolában. Merthogy az is, csak nem Kijevből szervezett összeesküvésről lehet szó, sokkal inkább az állandó feszültség fűtésében utazó Baloha klán állhat a háttérben.

Király András remek összefoglalója szerint az ukránok egyre gyakrabban és a határtól egyre távolabb képesek csapásokat mérni az oroszokra. Ennek a pszichológiai hatáson túl az agresszor elbizonytalanításában és riválisai felbátorításában is komoly szerepe lehet. Ehhez lásd a friss hírt: összehangolt dróntámadás indult Moszkva és a Krím ellen az orosz kormány szerint.

Egy kis nosztalgia

Jávor Benedek a Párbeszéd európai parlamenti képviselõjeként 2019. február 24-én
photo_camera Jávor Benedek a Párbeszéd európai parlamenti képviselõjeként 2019. február 24-én Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Hízelgés, gyanakvás, schifferezés, O1G-zés: elkezdődött a menetrend szerinti dodzsemezés a jövő évi önkormányzati és európai parlamenti választások előtt. Rényi Pál Dániel kalauzol az LMP, a Párbeszéd és a Momentum közti vad vizeken.

Már nem csak megalakult, de zászlót is bontott Márki-Zay Péter pártja. A nagyokat mondó ember nagyokat mondott: a saját választóik fogják vasvillával elkergetni Magyarország ezeréves történelmének legkorruptabb kormányát.

Egy kis allergia

photo_camera Fotó: BURGER/Phanie via AFP

Laktóz-, glutén-, szója-, mogyoró- és egyéb hasonló összetevőktől mentes termékek lepték el a boltokat és az éttermek étlapjait, a fagyizókról nem is beszélve. A kelleténél jobban védjük a gyerekeket, valós fenyegetés hiányában az immunrendszer ártalmatlan dolgokra ugrik, mint a kesudió vagy a camembert.

Egy erős mondat

photo_camera Fotó: LUCY NICHOLSON/AFP

„Nem én választottam a szcientológiát, beleszülettem, azt sem én választottam, hogy Danny Masterson megerőszakoljon.” Harminc évre ítélték az Azok a hetvenes évek című sorozat színészét. Nyilvánosságra került egyik áldozatának bírósági vallomása.

Szily alkuszik

„Európa és Ázsia leendő szellemi-gazdasági elitje normális esetben azzal kezdi hollandiai diákéletét, hogy vesz egy hajléktalantól egy lopott biciklit, én más erkölcsi sztenderdek szerint élek, ezért a Facebook Marketplace-en kezdtem hozzá a dologhoz.”

Mit tanul a gyerek?

photo_camera Fotó: tankonyvkatalogus.hu

„A 21. századra a modern társadalmakban megvalósult a női egyenjogúság, aminek legfontosabb pozitív következménye, hogy a női kreativitás, ambíciók akadálytalanul kibontakoztathatók.” Igen, ez nyolcadikos tankönyvbe van beleírva, amit Bódog Bálint nyálazott végig lelkiismeretesen. Orbáni érvelések, külön blokk az őszödi beszédnek, hivatkozás a magyarság érdekeire, autonóm erdélyi területek, balliberális politikusok gikszerei, ez volt az élet mifelénk.

4 nagyon különböző cikk

XII. Piusz beszédet mond a Mindszenty József melletti megmozduláson 1948-ban
photo_camera XII. Piusz beszédet mond a Mindszenty József melletti megmozduláson 1948-ban Fotó: Leemage via AFP

Állandóságok

  • Hangover: lemezek, kazetták, derű Dj Minekkel
  • Borízű #137: Ortodox glampingezők és az árkokat mélyítő stílus

Hírleveleinkre itt lehet feliratkozni.