A harcok felé tartott, mikor egy terrorista lelőtte az izraeli hadsereg egy magas rangú tisztjét

háború
2023 október 08., 12:43

Terroristák ölték meg a 42 éves Jonathan Steinberg ezredest a Gázai övezet határához közel szombat este, miközben a férfi az összecsapások irányába tartott, közölte az izraeli hadsereg. A Nahal gyalogsági dandár parancsnoka volt a szombat óta tartó harcok legmagasabb rangú ismert áldozata.

photo_camera Fotó: Twitter/IDF

A közlemény szerint Steinberg a Kerem Shalom térségbe tartott, ahol alárendeltjei csaptak össze a Hamász terroristáival, mikor végzetére összetalálkozott egy terroristával.

A Hamász iszlamista szervezet szombaton indított háborút Izrael ellen a Gázai övezetből, mire Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök bosszút ígért. A Hamász fegyveresei szombaton izraeli településeken mészároltak civileket és ejtettek túszul több tucat izraelit. A helyi média szerint már több mint négyszáz halálos áldozatról tudni, és a sebesültek száma is bőven ezer felett van.

Izrael Libanont is lövi, miután a Hezbollah libanoni radikális síita mozgalom megtámadta a libanoni-izraeli határ térségében található vitatott izraeli állásokat. A Hezbollah elmondása szerint ezzel szolidarított az előző nap Izraelre támadó Hamász palesztin szervezettel.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium 11 magyar állampolgárról tud a Gázai övezetben, többségük kiskorú gyerekek.

Sok izraeli fiatal éppen a sivatagban fesztiválozott, mikor megtámadták őket a Hamász fegyveresei. A több száz fiatal közül sokan nem élték túl, de Gili Joszkovics három óra bújkálás után végül el tudott menekülni, történetéről itt olvashatnak bővebben. (Times of Israel)