L. Simon eltűnik, Kásler marad

reggel 4
2023 november 07., 07:57

Jó reggelt! Kihirdettük a felkiáltójel-világbajnokság győztesét! És jön a Magyar Jeti filmje!

4 kiemelt cikk:

A nap hőse

photo_camera Fotó: Orbán Balázs Facebook

Hiába zajlik két háború, hiába csatározott maga miniszterelnök úr a parlamentben, a hétfő nagy része L. Simon Lászóról szólt. A fideszesről, akit menesztett a fideszes miniszter, mert nem volt elég - hogy is mondjam finoman - szélsőjobboldali. És ami még rosszabb: nevetni merészelt egy nevetséges helyzeten. A Nemzeti Múzeum főigazgatója nem tudja elfogadni kirúgása indokát, Csák János pedig még utána is rúgott. Ahogy Szily László írta: ezzel jár, ha egy fideszes egyszerre szeretne jóban lenni kultúremberekkel és a rendszer haszonélvezői között maradni.

A világsajtó figyelmét is felkeltő, egzotikus esemény miatt előszedtük L. Simon nyolc évvel ezelőtti nyilatkozatát, miszerint „itt nem úgy mennek a dolgok, hogy az ember hibázik, és rögtön ejtik”, illetve Orbán Balázs szereplését a botrányosnak kikiáltott kiállításon.

Feltérképezni az anamnézist - és más baromságok

photo_camera Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Az anno L. Simont kinevező, a magyar történelemmel kissé más szellemben foglalkozó Kásler Miklóssal nincsenek olyan problémák, hogy a világ összetettségét, a tényeket és az emberi méltóság fontosságát érzékelné. Herczeg Márk emberfeletti teljesítményt nyújtva jegyzetelte le, amit a Magyarságkutató Intézet vezetője a Polgárok Házában elmondott szuverenitásról és szentkorona-eszméről.

Fejemben összekeveredtek

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Felvonultak az ellenzéki szónokok a parlamentben, hogy jól megmondják Orbán Viktornak. Leginkább a vendégmunkások behozatalával próbáltak fogást találni rajta, ami igen hatékony és szellemileg ugyancsak igényes próbálkozásnak tűnik. De volt még putyinozás meg izraelezés is.

Harcok

photo_camera Fotó: JACK GUEZ/AFP

Már tudjuk, mit gondol Valerij Zaluzsnij főparancsnok, és közlései alapján Rácz András kétrészes elemzést közöl nálunk. Azt írja, az ukránok villámháborús kísérlete kudarcba fulladt, és ahhoz, hogy képesek legyenek a megerősített orosz védelem leküzdésére, átfogó haditechnikai és kiképzésbeli változásokra van szükség. Ez viszont nem megy egyik napról a másikra.

Zelenszkij azt mondta: nem vagyunk hajlandóak a szabadságunkat adni ennek a kibaszott terrorista Putyinnak. Közben ismeretlen eredetű robbanásban vesztette életét az ukrán hadsereg főparancsnokának asszisztense.

A gázai egészségügyi minisztérium szerint már több mint 10 ezer halottja van a bombázásoknak, az ENSZ szerint Gáza gyerektemető lesz. Az USA külügyminisztert és nukleáris meghajtású tengeralattjárót küldött a Közel-Keletre.

Vendégek a 444 címlapján

Jovánovics György az interjú készítésekor, 2019
photo_camera Jovánovics György az interjú készítésekor, 2019 Fotó: Deim Balázs
  • Qubit: Pusztán azzal, hogy zenét hallgatsz, irtózatos mennyiségű energiát fogyasztasz
  • Lakmusz: Nagy Márton az olcsó magyar üzemanyaggal büszkélkedett, pedig a régióban nem állunk annyira jól
  • Forrás.: „Őt oda lőtték be a magyarok, közkatonák” – Interjú Jovánovics Györggyel 1974-es cigány holokauszt emlékmű terveiről

Hírleveleinkre itt lehet feliratkozni.

Kiemelt videóink