Vitézy Dávid még nem mondott igent az LMP felkérésére, de megtisztelve érzi magát

POLITIKA
2023 december 07., 08:52

Tegnap este - némi hóhelyzet miatti aggodalmat követően - sikeresen megérkezett az ATV Egyenes Beszéd című műsorába Vitézy Dávid volt közlekedési államtitkár.

link Forrás

És ha már ott volt, gyorsan meg is erősítette, amit Ungár Péter, az LMP társelnöke már belengetett a napokban, miszerint a párt valóban tárgyal Vitézy Dáviddal a főpolgármester-jelöltségről. Ungár akkor annyit mondott:

Vannak beszélgetések Vitézy Dáviddal, de ezek nincsenek olyan halmazállapotban, hogy érdemlegesen tájékoztatásra adna okot.

Vitézy ezzel kapcsolatban a műsorban úgy fogalmazott: Ungár Péter valóban megkereste őt azzal, hogy induljon el 2024-ben a főpolgármesteri címért. A volt közlekedési államtitkár szerint „nagyon megtisztelő felkérés”, de még nem mondott se igent, se nemet, előbb meghallgatja, mit javasol az LMP.

„Valóban nem fejeződött be ez a beszélgetés” - tette hozzá.

Mindenesetre Vitézy a budapestiek ügyét keményen képviselte, amikor a napokban beleszállt - nem először - Lázár Jánosba, aki épp mostanában turnézik a Rákosrendezőre álmodott mini-Dubajjal. Vitézy hosszas Facebook-posztban fejtette ki aggályait a téma kapcsán, mondván, „blöff szagú” az elképzelés, az ATV-ben pedig már arról beszélt, hogy Rákosrendezőn egy óriási, több száz hektáros terület van, amit Budapest érdekében a budapestiek hasznára lehetne fejleszteni.

Érdekesség, hogy hasonló kritikát fogalmazott meg a mini-Dubajjal kapcsolatban Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely is, aki szerint Rákosrendező a főváros aranytartaléka, ahová a budapestiek megkérdezése nélkül nem épülhet semmi. Vitézy Dávid azonban a fentebb már emlegetett Facebook-posztjában finoman ugyan, de Karácsonynak is odaszólt, méghozzá emígy:

„A megengedett legnagyobb épületmagasság persze fontos kérdés, de ahhoz képest, hogy milyen funkciójú városnegyed épül ide, szerintem valójában másodlagos - főleg, hogy Rákosrendező azért nem közvetlenül a Hősök tere mellett van, mint ahogy azt Karácsony Gergely főpolgármester által közzétett riogató montázsok mutatni próbálják.”

link Forrás

A teljes műsort itt lehet megnézni: