Egyelőre marad a helyközi járatokon is használható BKK-bérlet

közlekedés
2023 december 29., 18:08

Háromoldalú megállapodást kötött a BKK, a MÁV-HÉV és a Volánbusz, így egyelőre marad a fővárosi tarifarendszer, benne a helyközi járatokon is használható BKK-bérlettel.

Az áthidaló megoldás azért fontos, mert karácsony előtt még arról szóltak a hírek, hogy az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) elszámolási vita miatt nem akarja meghosszabbítani a fővárossal kötött közszolgálati szerződését.

Ez többek között azt jelentette volna, hogy március 1-je után nem lehetett volna használni a BKK-bérletet a vonatokon és HÉV-eken sem. Karácsony Gergely ezt az opciót december 21-én ostobaságból és kicsinyességből történő kicseszésnek minősítette.

photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444

A mostani megállapodás lehetővé teszi a jelenlegi szolgáltatások fenntartását, illetve elszámolását, egyúttal érvényben tartja a tarifákat és bevételi elszámolásokat.

A felek viszont csak addig tarthatják fenn ezt az áthidaló megoldást, amíg a közszolgáltatókra vonatkozó közbeszerzési értékhatárt a BKK által nyújtott egyes szolgáltatások értéke el nem éri.

Fontos, hogy a mostani megállapodás csak áthidaló megoldás. A helyzet még nincsen véglegesen rendezve.