Százezrek tiltanák be, de a szélsőséges AfD-re nem a német alkotmánybíróság jelenti a legnagyobb veszélyt

külföld
január 22., 18:58

Mozgalmasan alakul a január az általában kiszámítható német belpolitikában. A közvéleményt még javában a gazdatüntetések és traktoros blokádok foglalták le, amikor január 10-én oknyomozó cikkel robbantott a Correctiv nevű lap.

Egy tavaly novemberi titkos találkozóról írtak, ahol szélsőjobboldali szereplők találkoztak az Alternative für Deutschland (AfD) párt politikusaival, hogy megvitassanak egy mestertervet, amivel tömegeket lehetne deportálni Németországból.

Nácik egymás között

A lap szerint a potsdami találkozó egyik kulcsszereplője Martin Sellner, osztrák neonáci volt. Sellner az identitárius mozgalom tagjaként hisz a lakosságcseréről szóló összeesküvés-elméletben, ami szerint az európai fehér lakosságot afrikai és közel-keleti emberekkel akarják kicserélni.

Sellner a találkozón remigrációs tervéről beszélt. Eszerint a bevándorlókat tömegesen kellene visszatelepíteni származási országukba, akkor is, ha már rendelkeznek német állampolgársággal. A cikk szerint ezzel az ötlettel Gerrit Huy, az AfD parlamenti képviselője is egyetértett. Arról beszélt, hogy ha elveszik a kettős állampolgársággal rendelkező bevándorlók német útlevelét, még mindig ott marad nekik a másik. Huy később a Guardiannek azt mondta, ezt a megjegyzését csak viccnek szánta.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.