Dr. Schwab visszatér: Napi három étkezés, bőséges reggeli? Hülyeség! (ingyenes verzió, leirat)

podcast
  • Link másolása
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • Tumblr
  • LinkedIn

Ajándékozás

Cikkek ajándékozásához Közösség vagy Belső kör csomagra van szükséged.

Ha már előfizetőnk vagy, jelentkezz be! Ha még nem, válassz a csomagjaink közül!

Mától mindenki hallgathatja január 16-án közölt podcastunkat dr. Schwab Richárd gasztroenterológussal. Előfizetőink számára pedig elérhetővé tesszük a beszélgetés leiratát is.

Ha azonnal szeretnéd meghallgatni a 444 podcastjait fizess elő „Közösség” vagy „Belső kör” csomagra!

Forrás

Gasztroenterológus vendégünk a globális gyógyszerpiac szupersztárjairól, GLP-1 analógokról és minden másról, ami erről eszünkbe jut.

  • 01:00 Az első, hallgatottsági rekorder beszélgetésünk dr. Schwab Richárddal: Ne igyál, tovább élsz!
  • 02:00 Csak szúrni kell, és fogysz tőle. A legnagyobb gyógyszeripari szenzáció a Viagra óta: GLP-1-analógok.
  • 05:30 Ne takarékoskodjunk, azonnal költeni kell a szűrésre, megelőzésre, mert aztán sokkal súlyosabb ára lesz!
  • 07:30 Száz millió forint évente egy átlagos amerikai beteg onkológiai ellátása.
  • 08:00 Világelsők vagyunk ma már elhízásban, ebből húsz év múlva katasztrófa lesz.
  • 09:00 Amikor kiderült, hogy a Viagra nemcsak koszorúereket tágít.
  • 10:30 Amerikában 30-as BMI (testtömegindex) fölött már automatikusan adhatók a GLP-1 analógok.
  • 12:40 Nemsokára jönnek a GLP-1-gyel szennyezett „természetes” fogyasztószerek.
  • 15:30 A protonpumpagátlók tönkretesznek minket! Stop savcsökkentés!
  • 17:00 Aki savcsökkentőt szed, azonnal hagyja abba!
  • 19:30 A természetes GLP-1-termelés: a koplalás.
  • 22:30 A GLP-1 analógokra is rá lehet csúszni: ha nem jár együtt életmódváltással, visszahízik, aki abbahagyja a kúrát.
  • 25:30 Miért leszünk cukorfüggők?
  • 30.00 Álmos vagy? Koplalj! Éhes vagy? Koplalj! És mozogj
  • 35:40 Csak akkor van értelme a fogyasztószereket használni, ha az életmódváltás első lépése. Aki rázabál, ráfázik. Nem a testsúlycsökkentés a valódi cél, az elhízás csak egy tünet a sok közül.
  • 37:00 A megfelelő alvás még az egészséges táplálkozásnál is fontosabb.
  • 38:30 Rallyversenyszerű itinert kap a páciens minden napjához.
  • 39:00 Naponta háromszor meleg étel? Bőséges reggeli? Hülyeség! Irodai dolgozóknak délután kettőig egyáltalán nem kell enni.
  • 41:00 Alattomos extracellurális mátrixfehérjék: nyálkahártyán ücsörög a biofilm. Az újfajta, kátránymentes cigik is nagyon károsak. Az orrszárnyi légzés apoteózisa.
  • 47:00 Barátunk: a hideg. A Wim Hof-módszer.
  • 57:00 Szűrés, megelőzés, biztosítás.
  • 60:00 A gyógyszeripar csodája: 0-24-es recsegő erekcióval koplalás nélkül 21-es BMI-re fogyni.
  • 65:00 Következő műsoraink tartalmából: a nem alkoholos zsírmáj oka, aranyér és epekövek, migrén és szex, zsibbadás, ADHD.
  • 68:00 Dr. Oczella Péter pszichiáter és dr. Várdi Katalin alvásszakértő, tüdőgyógyász a HVG-ben.

Az alábbiakban a dr. Schwab Richárddal készült podcast leiratát közöljük

Némi szerkesztéssel, itt-ott az érthetőséget javítani remélt rövidítésekkel, de majdnem szó szerint.

Schwab doktor először tavaly márciusban szerepelt a 444 podcastjában, akkor elsősorban az alkohol emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról beszélt, valamint a mikrobiom (közismertebb nevén: bélflóra) működéséről, az anyagcserében, ezáltal az elhízás és a cukorbetegség és más, súlyosabb, társutas betegségek (magas vérnyomás, sztrók) kialakulásában játszott szerepéről. Körülbelül a márciusi beszélgetés idején robbant be az amerikai sajtóban a GLP-1 analógok, az új típusú fogyasztó csodaszerek témája. Ezúttal ezekről kérdeztük a gasztroenterológust.

W: – Köszöntjük a stúdióban dr. Schwab Richárd gasztroenterológust…

Csatlakozz most kedvezménnyel a Körhöz, és olvass tovább!

Ezt a cikket teljes terjedelmében csak előfizetőink olvashatják el. Légy része a közösségünknek, segítsd a 444 működését!

Már előfizetőnk vagy?
Jelentkezz be!
Kapcsolódó cikkek
Legfrissebb podcastjaink

Van-e egyáltalán olyan, hogy kínai konyha?

Podcastunkban Vida Kata pszichológus, gasztroblogger beszélgetett Lu Boennel, a 101 étteremcsoport alapító tulajdonosával gyerekkoráról, a Ramenka és a 101 Bistro alapításáról, és arról, hogy mitől lesz autentikus egy kínai étel.

444.hu
podcast

Borízű hang # 248: Levillog a Két Mackó [H]

Bede Márton elmagyarázza a kínai konyha legnagyobb gurujának a hortobágyi palacsintát. Tartsunk már jobbra az autópályán! Cinikus békebrókerek. Már alig virul a fityula, fogynak a szóvicces filmcímek.

Uj Péter, Bede Márton, Winkler Róbert
podcast

Ami a nagy vállalati vagyonok hatékony működtetéséhez elengedhetetlen: mi az a kontrolling és kinek kell egyáltalán?

A hazai vállalatok jelenleg nem profittermelő eszközként használják a kontrollingot, hanem aktuális helyzetük leírására, a múltbeli adataik értelmezésével. Podcastunkban arról beszélgettünk, hogyan lehetne ezt másként csinálni.

Diószegi-Horváth Nóra
támogatott tartalom

Nem csak talpon maradni, de fejlődni is: kinek és mire jó a kontrolling?

Podcastunkban többek közt arra keressük a választ, lehet-e egyáltalán tervezni még a választások előtt, mire készülhetnek a vállalatok, és hogyan lehet sikerrel megoldani jövőbeni kihívásokat.

Diószegi-Horváth Nóra
támogatott tartalom

Borízű hang #246: Eddig, és ne tovább! – A borizuhang.hu és az Országos Kamupárt-klaszter a kínai csirkeláb mellett, a szaunázóbűnözés ellen [rövid verzió]

Hétfő van, szabad a Borízű! ByeAlexet kipécézték, Orbán kínaiban, nyugdíj helyett Himars, felszólalás a szaunázóbűnözés ügyében, kamupárt-spektrum és -klaszter, utolsó elsőzők, egy kupica Salmiakki, csak az íze kedvéért, szmog. Ja, és lesz élő! (De Orbán gépén ki a Leslie Nielsen?)

Uj Péter, Bede Márton, Winkler Róbert
podcast