Mától mindenki hallgathatja január 16-án közölt podcastunkat dr. Schwab Richárd gasztroenterológussal. Előfizetőink számára pedig elérhetővé tesszük a beszélgetés leiratát is.
Ha azonnal szeretnéd meghallgatni a 444 podcastjait fizess elő „Közösség” vagy „Belső kör” csomagra!
Gasztroenterológus vendégünk a globális gyógyszerpiac szupersztárjairól, GLP-1 analógokról és minden másról, ami erről eszünkbe jut.
Némi szerkesztéssel, itt-ott az érthetőséget javítani remélt rövidítésekkel, de majdnem szó szerint.
Schwab doktor először tavaly márciusban szerepelt a 444 podcastjában, akkor elsősorban az alkohol emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról beszélt, valamint a mikrobiom (közismertebb nevén: bélflóra) működéséről, az anyagcserében, ezáltal az elhízás és a cukorbetegség és más, súlyosabb, társutas betegségek (magas vérnyomás, sztrók) kialakulásában játszott szerepéről. Körülbelül a márciusi beszélgetés idején robbant be az amerikai sajtóban a GLP-1 analógok, az új típusú fogyasztó csodaszerek témája. Ezúttal ezekről kérdeztük a gasztroenterológust.
W: – Köszöntjük a stúdióban dr. Schwab Richárd gasztroenterológust…
Ezt a cikket teljes terjedelmében csak előfizetőink olvashatják el. Légy része a közösségünknek, segítsd a 444 működését!
Már előfizetőnk vagy?
Mostantól mindenki számára elérhető podcastunk. Dr. Schwab Richárd gasztroenterológus elmagyarázza, mit művel az alkohol a belekben, és miért jó koplalni.
A Science folyóirat 2023 legnagyobb áttörésének kiáltotta ki a szemaglutid hatóanyagú gyógyszereket, köztük az Ozempicet és a Wegovyt, és a klinikai vizsgálatok egyre több pozitív hatást mutatnak ki. Magyarországon ezeket a készítményeket hivatalosan csak cukorbetegségre lehet felírni.
Ünnepi különszám, kínai bejglireceptmelléklettel! Korrupt sportvezetők karácsonya. Mága és a taó. A Brunello Cuccinelli szennyes titkai. Kézilabda az Antarktiszon. Életveszély a körúti biciklisávban. A magyar állam szétesése az Orczy park vécéjében.
Turistaosztály és prankolgatás. A marokkói futball és a felcsúti modell. Aján Tamás for minden! Winkler Róbert hajápolási praktikái. Uj Péter arcszőrzete. Az autós újságírás Szörényi–Bródyja. Férgek rágják a magyarok hajóját. Magellánét is. Büszkén emeljük magasra a hamis zászlót!
Mi van, ha nincs bejgli? Hogyan ne legyünk idegbetegek szenteste? Miért nem tudunk normálisan kommunikálni? Ünnep előtti gyorstalpaló.
Mohamedek között, Keith Richards és Yves Saint Laurent nyomában. Igazság és hitelesség a belső sávban. Nyelvtudomány és esztétikai terror. Pápázás. Tusfürdőmaffia a siralomházban.
A 444 gondozásában megjelent A kínai konyha kultúrtörténete könyvbemutatóján Vida Kata gasztroblogger beszélgetett Keve Márton kreatív séffel és Bede Mártonnal, a 444 újságírójával, többek közt arról, hogyan változott Budapesten a kínai gasztronómiai felhozatal, és mik a legizgalmasabb helyek most. Beszéltünk a legfontosabb hozzávalókról, hogy mit kell vásárolni egy alaprecepthez, és főleg miért érdemes kínait enni.