Miért boldogtalan a magyar? - kérdezi TGM és Toroczkai

reggel 4
január 29., 01:30

Jó reggelt! Bezárt a kocsma, indítsuk a hetet a hétvége cikkeivel!

4 kiemelt darab:

Néznivalók

Nagy öröm, hogy ilyen szépen épül a dokumentumfilmes videótékánk, mindenkinek ajánlom, hogy a Jeti Moziban nézze vissza a saját filmjeinket és díjnyertes alkotók nálunk elérhető munkáit. A legújabb bemutatónk az Ali, a magyar jezidi. Zárójel: a 444 e sok szenvedett nép két tagjával is készített interjút: az egyiket én csináltam Budán 2017-ben, a másikat Szlankó Bálint Kurdisztánban 2014-ben. Ráadásul mindkét interjúalany ugyanabból a kis iraki faluból származik, amelynek lakosságát szinte teljes egészében legyilkolták vagy rabszolgasorba vetették.

De írtunk még nagyobb cikket egy filmről, egy sorozatról és egy színházi előadásról is:

Csak 50 év múlva ne ez a dal legyen

Mao testőrei körében úszik 1966-ban
photo_camera Mao testőrei körében úszik 1966-ban Fotó: AFP

A kínai kulturális forradalom tébolya lassan 50 éve véget ért, de emberek milliói azóta is cipelik magukkal az akkor szerzett traumáikat. Hiába a több millió áldozat, az évtizedekre megnyomorított közösségek, erről nem nagyon szokás beszélni.

Január elején tartották az idei év első fontos választását Tajvanon. Ahogy arra számítani lehetett, Kína kiépített álprofil-hálózatok segítségével próbálta manipulálni a tajvani választókat a közösségi médiában, a kamu fegyverbeszerzéstől a hamis apasági tesztig.

Pártélet rovat

photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444

Globális összefogással a globalizmus ellen – hirdette meg programját a Mi Hazánk elnöke. Egyes nézők szerint Horthyhoz méltó beszédet mondott az évértékelőjén. Szó volt Kárpátalján kívül cigányokról, Amerikáról, a gyógyszeriparról, valamint arról, hogy miért nem mosolyognak a magyarok.

  • Most egy Toroczkairól és Ukrajnáról szóló cikk lett elérhetetlen az Indexen

A Momentum elnökévé választott Donáth Anna a mostani populista hatalommal és a 2010 előtti világgal szemben hirdette meg programját.

Kubatov Lázárról: „Ha ilyeneket meg lehet tenni, akkor hogy követeljük meg az állampolgárainktól, hogy jogkövető magatartást folytassanak?”

A magyar (párt)élet kritikája

Tamás Gáspár Miklós halála után egy évvel a Partizán közzétette a filozófussal 2020-ban készített, eddig publikálatlan interjúját. Azt mondja benne: „Ez egy nagyon boldogtalan, nagyon gonosz, nagyon romlott társadalom, és mindenki tudja, hogy az. Ez az érdekes dolog.”

Putyin pacsirtája

Kicsoda Shaman, és miért vele kínozzák Navalnijt? Jaroszlav Dronov 10 évvel ezelőtt még tehetségkutatókban próbált ismertséget szerezni, mára viszont Oroszország legkedveltebb énekese - legalábbis az állami közvélemény-kutatások szerint. Diószegi-Horváth Nóra tldr-ben veszi végig, hogyan jutott idáig.