Az amerikai nagykövet ellátogatott az Országházba, a Magyar Nemzet szerint a megszálló szovjetek sem gyakorolták ilyen durván a hatalmukat

elmebaj
február 05., 16:45

Magyarország egyedüli NATO-tagállamként ígéretei ellenére még mindig nem hagyta jóvá Svédország csatlakozását, az Országgyűlésnek most lett volna módja ratifikálni a NATO bővítését, de az ellenzéki kérésre összehívott rendkívüli parlamenti ülésre a Fidesz-KDNP képviselői nem mentek el, így az ülés határozatképtelen volt.

Az ülésre több nagykövet is ellátogatott, az ellenzéki felszólalásokat David Pressman amerikai, valamint a holland, a norvég, a dán, a lengyel, sőt még – a Fico-kormány felállása óta Orbán legközelebbi uniós szövetségesének számító – Szlovákia budapesti nagykövete is végighallgatta. Orbán Viktor azt ígérte, meggyőzi, sürgeti a Parlamentet, hogy a legkorábbi alkalommal cselekedjen – mondta Pressman, aki szerint Amerika továbbra is azt várja, hogy Magyarország gyorsan cselekedjen.

Az orbánista-kremlista Magyar Nemzet nem is hagyta ki a lehetőséget, az egyik legveszélyesebb ellenségünk parlamenti látogatása után Pressman elvtárs Vorosilov marsall és Jurij Vlagyimirovics Andropov nyomdokaiba lépett címmel közölt a szokásosnál is nagyobb ostobaságot.

Tóth Tamás Antal azt írta:

„A lényeg, hogy a magyar ellenzék vezetője ma David Pressman volt a magyar parlamentben. Ilyen durván és egyértelműen még a megszálló szovjetek sem gyakorolták a hatalmukat.”

Mármint azok, akik végigerőszakolták az országot, több százezer embert elhurcoltak kényszermunkára, kivégeztettek egy rakás embert és 45 évig katonai megszállás alatt tartották Magyarországot, aminek egy forradalmát is vérbe fojtották.

Leonyid Iljics Brezsnyev, az SZKP főtitkára beszédet mond a Beloiannisz Híradástechnikai Gyárban (BHG) 1966. december 1-én.
photo_camera Leonyid Iljics Brezsnyev, az SZKP főtitkára beszédet mond a Beloiannisz Híradástechnikai Gyárban (BHG) 1966. december 1-én. Fotó: Bojár Sándor/Fortepan

A szovjet elnyomás elhazudása után olyan szöveg jött, ami simán lejöhetett volna a Szabad Népben az 1950-es évek elején: „Akiket eddig dollárbaloldalnak ismertünk, mára szimpla amerikai talpnyalók, hazaárulók lettek. Biden pici pincsijei, akik már nemcsak a derekukat adták be csekély dollárért cserébe, hanem eladták a hazájukat, az elveiket.”

A cikk az orosz kommunisták mosdatása után kommunistázással zárul: „Semmiben sem különböznek azoktól a kommunistáktól, akik 1956-ban behívták a később »ideiglenesen itt állomásozó« szovjet csapatokat. Mi jöhet még? Ideiglenesen itt állomásozó amerikai lánctalpasok harcolnak majd a Corvin közben becsületes magyar hazafiakkal? Ezeknek semmi sem szent? Nem, ezeknek tényleg semmi sem szent.”