Keresztény Zoltán most a Kálvin téri református templom előtt lépett akcióba

belföld
február 20., 11:58

Novák Katalin lemondása előtt két nappal a köztársasági elnök hivatala előtt akciózott Keresztény Zoltán, egy feszületet vitt a Sándor-palotához. Itt nem állt meg, kedden a Kálvin téri református templomot kereste fel.

Úgy gondolja, Balog Zoltánnak nemcsak a református egyház zsinati elnöki pozíciójáról, hanem a püspöki címről is le kéne mondania. Az egyházon belül is többen így gondolják, a Gazdagréti Református Gyülekezet vezető lelkésze például a vasárnapi igehirdetésen mondta ezt.

„Ezért, ahogy Luther Márton 500 évvel ezelőtt kiszegezte 95 pontját a wittenbergi templomkapura – amivel anno elkezdődött a reformáció –, úgy mi most egy pergament tettünk ki erre a templomkapura, amire 95-ször van felírva, hogy »Aki pedofil elkövető segítőjének kegyelmet kér, az nem méltó a püspöki címre«.”

Keresztény Zoltán 2010-ig a Fideszre szavazott, ezután a rendszer ellen fordult, mára az Orbán–Gyurcsány-rendszer ellenzékének tekinti magát.

Országos ismertségre tavaly nyáron tett szert, amikor a Csákberényben felújított szovjet katonai emlékművet egy társával fekete fóliába csavarta, majd ráragasztott egy 56-os lyukas magyar zászlót, illetve egy ukránt és egy uniósat. Azóta

  • gyerekkoporsót vitt Orbán felcsúti házához,
  • páncélszekrényt állított Mészáros Lőrinc XII. kerületi villája elé,
  • Gyurcsányék háza előtt demonstrált,
  • marhavagont vitt Lázár János kastélyához,
  • műlábat állított Tiborcz István klubja elé,
  • húsos cupákot hagyott Orbán hivatala előtt.

Ki tudja, hol csap le újra?