Visszalép Körmenden Belencsák István, mégsem ő lesz a Fidesz polgármesterjelöltje

POLITIKA
február 28., 16:02

Belencsák István, Körmend jelenlegi alpolgármestere nyerhette a fideszes belharcot, az azóta kapott fenyegetések miatt azonban szerdán bejelentette, visszalép a jelöltségtől, írja az Ugytudjuk.hu.

Belencsák azt írta, a családja kérésére lépett vissza. „Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer azoktól az emberektől kell félnie a családomnak, akikkel elméletileg egy hajóban evezünk. Illetve csak hittem, hogy evezünk. Pontosan ismertem ugyan ezeket az embereket, de ilyen szintű gyűlölködésre és fenyegetésre még én sem számítottam.”

A lap szerint a pénteki jelöltállító gyűlésen Belencsák Istvánt szavazta meg a Fidesz alapszervezetének tagsága polgármester-jelöltnek. Belencsák mellett másik jelölt is volt, a leköszönő polgármester, a várost 22 éve irányító Bebes István kiszemelt utódja, a jelenlegi bizottsági elnök Szabó Barna.

photo_camera Fotó: Belencsák István/Facebook

Bebes indulatosan posztolt a szavazásról, szerinte Belencsákék nyomást gyakoroltak az öregebb, kevésbé aktív párttagokon. „Tették ezt úgy többek közt, hogy ami amúgy a párttagok érdektelenségét és aktivitását is tükrözi, hogy jó ideje már tagsági díjat sem fizettek, de Belencsákék a besimulásért és a szavazataikért cserébe azon tagsági díjak visszamenőleges kiegyenlítését is felkínálták nekik, ami ugyebár nettó bűncselekmény, megvesztegetés, szavazati csalás, szavazás tiltott befolyásolása stb...vagy például az anyagi helyzetüknél fogva a kívántnál kevesebb alkoholmennyiséget megvásárolni tudó párttagokat a beszavazás érdekében pár finom rövidital körért cserébe édesgettek magukhoz…” írta Bebes.