Karácsony Gergely és Vitézy Dávid kommentekben szólogatott be egymásnak

Budapest
április 01., 10:02

Elsőre megbukott, másodikra hasít a Bubi Budapesten – ez a címe annak a G7 cikknek, amelyet Karácsony Gergely megosztott Facebookon az idézettel, amelyben Vitézy Dávidhoz kötik a Bubi veszteséges korszakát.

photo_camera Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Vitézy Dávid ezt nem hagyta szó nélkül, és mielőtt még Karácsony Gergely „lerángatta” volna a számára „oly otthonos politikai mocsárba”, tisztára mosta a becsületét: „A Bubit a semmiből valósítottuk meg a 10 évvel ezelőtt az akkor elérhető legjobb technológiával. Végigtárgyaltuk rengeteg ellenséges, parkolóhelyeket feladni nem akaró kerülettel [...] 2014 után a BKK Tarlós második ciklusában valóban jóval kevesebb figyelmet fordított a Bubira, mint kellett volna - ezt sokszor elmondtam akkoriban” – írta Vitézy, aki azt is felrótta a jelenlegi főpolgármesternek, hogy „5 éve még agyba-főbe” dicsérte a Bubit, a BKK-ban elvégzett munkát pedig zseniálisnak nevezte.

photo_camera Forrás: Karácsony Gergely/Facebook

Erre Karácsony közölte, hogy a politikusoknak tűrniük kell a kritikát, ráadásul itt nem is Karácsony és Vitézy, hanem a Vitézy és a Tények között zajlik a vita, hiszen a G7 cikke azok alapján íródott. Vitézy erre kacsintós emojival és egy rövid mondattal reagált, miszerint kapott ő már elég „alaptalan vádaskodást”, Karácsonynak pedig „nem csak a vita előli menekülést sikerült elsajátítania Tarlós Istvántól”.

Vitézy márciusban adott interjút a 444-nek, ahol azt mondta, hogy nem tervez visszalépni, és arra sem számít, hogy a Fidesz jelöltje visszaléphet. Ellenben azt felhozta, hogy „visszalépési előélete és tapasztalata egyébként is leginkább Karácsony Gergelynek van ebből a mezőnyből, aki egy ismeretes villamosbaleset folytán visszalépett az előválasztási küzdelemben”. A Szabad Európának Vitézy már arról beszélt, hogy ha tovább zárul az olló kettejük között, akkor el tudja képzelni, hogy Karácsony visszalépjen a javára.