Majális minden mennyiségben

reggel 4
május 01., 22:56

Jó reggelt! Itt van Május, az illatot lehellő, / Mosolygó, szép nyár lesz ezután - írta egy meglehetősen szar versében Ady Endre. Olvassunk inkább cikkeket!

4 cikk speciálba:

Pajtárs, daloljunk!

photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444

Nagyon tanulságos körkép rajzolódott ki a politikai majálisokon. A baloldali pártok együtt ünnepelték május 1-jét a Városligetben. A politikát és vurstlit szürreális módon vegyítő rendezvényen rezignáltan szemlélte az egykor befolyásos MSZP-elit, ahogy pártjukat végleg felfalja Gyurcsány Ferenc.

Nem messze a fideszes főpolgármester-jelölt zártkörű majálist tartott a Városligetben, amit nem hirdettek meg, így csak fideszesek és fidelitasosok vettek rajta részt.

A Bikás Parkban a Mi Hazánk gyerekmozgalma indulót énekelt, menetelt és zászlót lengetett. Napsütés, ostorcsattogás, kardcsattogás, nemzeti rock, Rózsa Sándor, arcfestés, hatezer forintos sültkolbász, anticionisták, értetlenül ácsorgó indiaiak, antiglobalisták és „kurva drága vattacukor”.

Közben Magyar Péter az országot járja, és bejelentette, hogy nem csak az EP-választáson indul a pártja, hanem fővárosi listát is állít.

#Nika

photo_camera Fotó: YING TANG/NurPhoto via AFP

A BBC kiderítette, hogy pontosan hogy halt meg az a 16 éves lány, aki egy 2022-es tüntetésről tűnt el Iránban, majd napokkal később holtan találták. Nika Shakaramit szexuálisan zaklatták, halálra verték, az egészet a Forradalmi Gárda magas rangú tisztviselője próbálta meg eltussolni.

Nézünk, Bhután!

photo_camera Fotó: Zurbó Dorottya

Bhutánban nem GDP-ben, hanem boldogságban mérik az ország fejlettségét, az eredmény pedig mindig 90 százalék fölötti. A boldogság ügynöke című új dokumentumfilm megható személyes történeteken keresztül járt utána annak, hogy mi van a büszke nemzeti statisztika mögött. A magyar-bhutáni rendezőpáros egyik tagjával, Zurbó Dorottyával beszélgettünk.

4 hír itthonról

  • Ursula von der Leyen nagyon szépeket mondott az unióhoz 20 éve csatlakozott Magyarországról, miközben a kormány teleplakátolta az országot az arcával
  • Visszalép a jelöltségtől Schadl bizalmasa, aki fideszesként indult el Zuglóban
  • A kegyelmezés legalább három hónapig szünetelt
  • Lebohócozta a szövetségi kapitányt a magyar hokiválogatott játékosa, miután a csapat kikapott Romániától a világbajnokságon

4 hír külföldről

Palesztin zászlót lengető diák a Columbia Egyetemen
photo_camera Palesztin zászlót lengető diák a Columbia Egyetemen Fotó: SELCUK ACAR/Anadolu via AFP

Hírleveleinkre itt tudnak feliratkozni.

Kiemelt videóink