Összecsaptak egymással a palesztinbarát és Izrael-párti tüntetők a Los Angeles-i egyetemen

külföld
május 02., 04:42

24 órával azután, hogy a New York-i Columbia Egyetem Cuny campusán tüntetőket feloszlatta a rendőrség, és ott őrizetbe vettek 280 embert, most a kaliforniai UCLA hallgatóira figyel Amerika. A rendőrség fellépése a Columbia diákjai ellen mintha csak olaj lett volna a tűzre.

Tegnap több amerikai egyetemen is folytatódtak a palesztinbarát tüntetések. Rendőrségi fellépés történt többek között Wisconsinban és Dallasban.

link Forrás

Kedden a kaliforniai egyetem, a Los Angeles-i UCLA campusán erőszakos jelenetek zajlottak, amikor a palesztinbarát tüntetők összecsaptak az Izrael-barát tömeggel. Végül kemény rendőri intézkedés vetett véget az esetnek egy időre. Erre azonban szerdán még többen gyűltek össze az épület előtt. Azóta rohamrendőrök érkeztek a helyszínre, és most is farkasszemet néznek a palesztinbarát tömeggel. A nagy, nemzetközi újságok most ezt az eseményt követik élőben, ez a Guardian, ez a CNN tudósítása. Ez pedig a Euronews videója a tüntetők összecsapásáról:

link Forrás

Most már éjszaka van Kaliforniában, az érkező rohamrendőrök előbb körbekerítették a tüntető csoport magját, akik utána érkeztek, azokat elválasztották ettől a tömegtől, és fél órával ezelőtt mindenkit felszólítottak, hogy menjenek haza. Az intézményben már tegnap sem volt tanítás, minden arra utal, hogy csütörtökön is lezárva maradnak az épületek.

Palesztinbarát tüntető az UCLA főépülete előtt.
photo_camera Palesztinbarát tüntető az UCLA főépülete előtt. Fotó: Etienne Laurent/AFP
A később érkező támogatók tömegei ugyanott.
photo_camera A később érkező támogatók tömegei ugyanott. Fotó: ETIENNE LAURENT/AFP

Az amerikai egyetemeken hetek óta palesztinbarát tüntetések zajlanak, sokszor izraelellenessé fajulva. Több helyen pedig Izrael-párti tüntetések kísérik mindezt, ami a Los Angeles-i jelenetekhez vezet.

Kiemelt videóink