Borízű hang #171: Az edgelord vibe shiftje, a NER Szász Endréje és egy Herendi-teknős az iráni Bibóban [rövid változat]

podcast
  • Link másolása
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • Tumblr
  • LinkedIn

Az előfizetők (de csak a Belső Kör és Közösség csomagok tulajdonosai!) már szombat hajnalban hozzájutnak legfrissebb epizódunk teljes verziójához. A kedden publikált, ingyen meghallgatható verzió tíz perccel rövidebb. Itt tudsz előfizetni a 444-re.

Akár négy-öt Puskást is megtölteni képes, hisztérikus tömegjelenetekkel díszített dél-amerikai stadionturnéra készülő műsorunk egyelőre pihenteti a pirotechnikát, és intim hangulatú, ám energikus klubkoncert-felvétellel rukkol elő. Limitált széria, 180 grammos bakeliten, gyűjtőknek.

  • 00:34 Klubturné után ismét a stúdióban. Hülyeség az élő podcast vagy sem?
  • 02:38 Szolgálati közlemények podcastügyben. 444.hu/pod
    05:21 Giro d'Italia vs. Tour de Hongrie. Mark Cavendish megnyeri a barcikai sprintet.
  • 10:15 Szőke Gábor Miklós, a NER Szász Endréje. Az SZGM X Kolodko kollab. Az óriás Herendi-teknős és az atlantai sólyom. A rákayfülöp-szindróma,
  • 14:37 Az Ahmedinezsád-rejtély. Mahmúd az iráni Bibó ellen.
  • 18:51 Ahmedinezsád a Twitteren. Zsigeri antiszemitizmus vs. politikai antiszemitizmus.
  • 24:07 Amikor kihal a forradalom első generációja.
  • 29:07 Magyar Péter régi-új napszemüvege.
  • 32:15 Steve Albini-nekrológ. Big Black és Shellac. Pixies és Nirvana.
  • 36:21 Albini híres cikke a zeneiparról. Albini a pókerjátékos. Az edgelord vibe shiftje. Albini Joe Roganról. A Guardian cikke Albiniról.
  • 43:08 Hogy kell különbséget tenni a néppártosódó exfasiszta politikai formációk közt? Miért nincs Parizer Párt?
  • 46:33 A hercegnőburgonya titka. A Hszi-menü. A teknős jelentősége Kínában.
Legfrissebb podcastjaink

Van-e egyáltalán olyan, hogy kínai konyha?

Podcastunkban Vida Kata pszichológus, gasztroblogger beszélgetett Lu Boennel, a 101 étteremcsoport alapító tulajdonosával gyerekkoráról, a Ramenka és a 101 Bistro alapításáról, és arról, hogy mitől lesz autentikus egy kínai étel.

444.hu
podcast

Borízű hang # 248: Levillog a Két Mackó [H]

Bede Márton elmagyarázza a kínai konyha legnagyobb gurujának a hortobágyi palacsintát. Tartsunk már jobbra az autópályán! Cinikus békebrókerek. Már alig virul a fityula, fogynak a szóvicces filmcímek.

Uj Péter, Bede Márton, Winkler Róbert
podcast

Ami a nagy vállalati vagyonok hatékony működtetéséhez elengedhetetlen: mi az a kontrolling és kinek kell egyáltalán?

A hazai vállalatok jelenleg nem profittermelő eszközként használják a kontrollingot, hanem aktuális helyzetük leírására, a múltbeli adataik értelmezésével. Podcastunkban arról beszélgettünk, hogyan lehetne ezt másként csinálni.

Diószegi-Horváth Nóra
támogatott tartalom

Nem csak talpon maradni, de fejlődni is: kinek és mire jó a kontrolling?

Podcastunkban többek közt arra keressük a választ, lehet-e egyáltalán tervezni még a választások előtt, mire készülhetnek a vállalatok, és hogyan lehet sikerrel megoldani jövőbeni kihívásokat.

Diószegi-Horváth Nóra
támogatott tartalom

Borízű hang #246: Eddig, és ne tovább! – A borizuhang.hu és az Országos Kamupárt-klaszter a kínai csirkeláb mellett, a szaunázóbűnözés ellen [rövid verzió]

Hétfő van, szabad a Borízű! ByeAlexet kipécézték, Orbán kínaiban, nyugdíj helyett Himars, felszólalás a szaunázóbűnözés ügyében, kamupárt-spektrum és -klaszter, utolsó elsőzők, egy kupica Salmiakki, csak az íze kedvéért, szmog. Ja, és lesz élő! (De Orbán gépén ki a Leslie Nielsen?)

Uj Péter, Bede Márton, Winkler Róbert
podcast