162 ezer békemenetelő vagyona repült ki a BL-döntőre

vélemény
június 03., 16:47
  • Én parasztgyerek vagyok – utasította vissza korábban az urizálás vádját Rogán Antal, aki a szombat éjszakát London egyik legdrágább szállodájában töltötte a BL-döntő után.
  • A döntőre Mészáros Lőrinc köre magánrepülővel ugrott ki.
  • Közben a Fidesz elkötelezett szavazói Budapesten békemeneteltek.

Mire egy hosszú nap után a Margitszigetről kisétálva, magát kicsit felfrissítve, a buszt megtalálva, lelkileg feltöltődve, fideszes táblákkal felszerelve hazaért egy szakonyfalui család a békemenetről (265 kilométer), addigra Rogán Antal már hozzátartozóival a Wembleyben nézte a BL-döntőre melegítő játékosokat.

Mindkettőben van logisztikai kihívás - Rogán például még fogadta a Margitszigeten a beszédre érkező Orbán Viktort a miniszterelnök videója alapján -, így jól eshetett kinyújtózni. Szakonyfaluban a nappaliban, Londonban pedig a kifejezetten elitnek számító Mandarin Oriental Hyde Park Hotel elnöki lakosztályában.

Egyáltalán nem biztos, hogy Rogán Antal annyira jól érezte magát ilyen luxus körülmények között. Még 2014-ben mondta bele az Index kamerájába, hogy

„urizálni a szó szoros értelmében úrigyerekek tudnak, én parasztgyerek vagyok sajnos, annak születtem”.

Nekünk pedig azzal indokolta a londoni utat, hogy megígérte a gyerekeinek, hogy elviszi őket a BL-döntőre. Simán lehet, hogy a szintén a meccsre érkezők már lefoglalták az összes olcsó szállást, és csak itt volt hely.

Rogán arra is hivatkozott, hogy a bevallott jövedelme alapján megengedheti magának mindezt. Rogán bevallott jövedelme valóban magas, ehhez csak arra a pici pluszra volt szükség, ami a kiszámítható politikusi jövedelmén túl megengedhetővé tett egy elég költséges életmódot.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.