A stróman beszélni kezd

reggel 4
június 05., 23:00

Jó reggelt! Megint úgy jártunk, hogy ha csak a legerősebb nagyobb anyagainkat rakjuk össze tegnapról, már azzal megtelik a hírlevél, úgyhogy vágjunk is bele!

A Tasó unokatesó

Rögtön ezzel az igazán nagy dobással kezdünk. A fideszes országgyűlési képviselő, Tasó László nyilvánosan határolódott el körzetében cégeket felfuttató rokonától. Közben a választókörzetének fontos városát egy másik rokona irányította. NAV-vizsgálat, kitálaló stróman, bajba került önkormányzatok a Nyírségben.

És van hozzá egy olyan videó, amilyet nem sokat láttunk itthon. Arccal és névvel mesélte el egy önkormányzati hivatalból átcsábított irodista, Bodnár Fanni, hogyan húzták be, aztán hagyták magára 300 milliós tartozással. A céget, amit a nevére írattak, valójában a fideszes erős ember unokaöccse irányította.

Mennyi az annyi?

Semjén Zsolt és Orbán Viktor a Parlamentben Varga Judit eskütételén.
photo_camera Semjén Zsolt, Novák Katalin és Orbán Viktor a Parlamentben Varga Judit eskütételén. Fotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

A Medián a 444 megbízásából mérte fel az elmúlt hónapok megítélését, olyan kérdéseket, amelyekről sok szó esik, és nem árt, ha vannak hozzá számaink. Felelős-e Orbán a kegyelmi ügyért? Hogyan kezelte a Fidesz a botrányt? Mennyire ártott az neki? Milyen hatása lesz Magyar Péternek?

Apropó, Magyar Péter!

photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444

„Lépésről lépésre” és „árad a Tisza”. A két jelmondat közötti ellentét rámutat a Magyar Péter-jelenség anomáliáira: a szisztematikus munka általi lebontás és az áradásszerű elsöprés ígérete egészen különböző dolgok. Most úgy tűnik, hogy elegen akarják. De mi történik azután, hogy pozíciókhoz jut? Diószegi-Horváth Nóra sokszempontú véleménycikke.

A szokásosnál is nagyobb

Eszement nagy, hm, biznisz a Garancsi–Tiborcz-féle 600 milliárdos állami irodaházprojekt. A piacon szokásos négyzetméterárnál jóval drágábban vásárolja meg az állam a Dürer–Zugló–BudaPart kombót. Közben lenullázza a NER-közeli építők kockázatát, ráadásul jó helyen lévő, megürülő belvárosi ingatlanokat tud piacra dobni a költözés után. Cikkünk megjelenése után nem sokkal az is kiderült, hogy még ennél is többet próbált legombolni a kormányról Garancsi és Tiborcz cége.

Gombócból is sok

photo_camera Illusztráció: Kiss Bence/444

Egerben 8 polgármesterjelölt indul a választáson. A várost vezető ellenzéki koalíció már 2020-ban szétesett, majd másfél évvel később a helyi Fidesz is darabokra szakadt. A viszonyok annyira kaotikusak, hogy az önkormányzati választásnak nincs egyértelmű esélyese.

  • Kendőzetlenül beszélnek az egri választókerületek átrajzolásáról helyi fideszesek Egerben

AfD und Mi Hazánk

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Toroczkai Pesten tárgyalt a nácirelativizáló AfD-vezérrel egy új európai pártcsaládról, és azt mondta, nem történész, hogy tudja, bűnösek-e az SS-tagok. Az oroszbarát szélsőjobb erősödésében a titkosszolgálati gyanú szerint egy Kreml által irányított hálózat is érdekelt.

Nagy dobás

Halász Bence a férfi kalapácsvetés döntõjében a budapesti atlétikai világbajnokságon a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. augusztus 20-án
photo_camera Halász Bence a férfi kalapácsvetés döntõjében a Nemzeti Atlétikai Központban Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Minden idők legdrágább és talán legvitatottabb magyar stadionját húzta fel a kormány 2023-ra azért, hogy atlétikai vb-t rendezhessen Budapest. Kilenc hónapot kellett várni, hogy kiderüljön, mennyi bevétel jött össze jegyekből a budapesti atlétikai világbajnokságon. Köszönőviszonyban sincsenek a bevételek a kiadásokkal.

Hírleveleinkre itt ildomos feliratkozni.

Kiemelt videóink