A Fővárosi Választási Bizottság kihirdette Karácsony győzelmét, de Vitézy még fellebbezhet

  • Karácsony Gergelynek papírja van arról, hogy megnyerte a főpolgármester-választást
  • Ez ellen a sok érvénytelen szavazatot emlegető Vitézy Dávid csütörtök délután 4-ig fellebbezhet.
  • Győrben újraszámolást szeretne a trójai falovat emlegető vesztes polgármester.
  • Választási follow up.
  • Ha pedig videót nézne, itt van egy ajánlatunk
26 poszt
Időrend
június 11., 22:01

Mínusz 575 lett, maradhat?

A vasárnapi önkormányzati választásokon is nagyot veszített a Fidesz, elbukta települési képviselő-testületi mandátumainak csaknem egynegyedét és minden kilencedik polgármesterért. Részletek cikkünkben >>>

június 11., 19:25

A visszásságokkal teli kikötőfejlesztés sem buktatott polgármestert Balatonföldváron

Két településen viszont annyira elegük lehetett az embereknek a polgármesterekből, hogy képviselőként sem folytathatják. Balatoni választási körkép.

A cikk folytatódik

június 11., 17:42

18 év fideszes vezetés után független polgármestere lett Tihanynak

Miután a falut 18 évig irányító Tósoki Imre fideszes polgármester idén nem indult újra, a korábban már esélyesnek tartott Kötél Balázs lett Tihany új polgármestere. Tósoki korábban úgy fogalmazott újra nem indulásáról, hogy döntésében „családom elvárásainak és megnövekedett vállalkozói feladataimnak van meghatározó szerepe”.

A megüresedő polgármesteri posztért négyen indultak, Tósoki pedig a testület korábbi tagját, Juhász Gábort támogatta a végül megválasztott Kötéllel szemben. Utóbbi egy korábbi cikkünkben elmondta, hogy a Kenderföldek miatt kezdett a közélet ügyeivel foglalkozni. Látva, hogy mik történtek, ugyanis úgy gondolta, lehet máshogy is irányítani a települést.

A Kenderföldekről elmondta, hogy szemben a korábbiakkal, a jelenleg tervben lévő több kisebb épület már sokkal közelebb van ahhoz, amit ő el tudna fogadni, „de ez nem az én döntésem lesz, hanem a testületé”, ami a választásokkal szintén megújult, és csak független képviselő-jelöltek kerültek be.

június 11., 16:58

Mivel kerültek be a hírekbe a települések, ahol hiába próbáltak újrázni az ezer éve regnáló polgármesterek?

Van, ahol százmilliót vett le az önkormányzat számlájáról egy kibercsaló, máshol vízhiány volt nyáron, százmillióból építettek jóléti parkot, vagy épp az ügyészség nyomoz.

A cikk folytatódik

június 11., 16:14

A Fidesz elbukta Törökbálintot, amit még 2008-ban Keller Lászlótól szerzett meg

Tizenhat évig volt fideszes polgármestere az agglomerációs városnak, miután 2008-ban az önkormányzat feloszlatta magát, és az időközi választáson a fideszes Turai István 57,02:42,98-ra megverte a korábban elszámoltatási kormánybiztosként is ismert MSZP-s Keller Lászlót, akit aztán 2012-ben kizárt a pártja, amit ő megfellebbezett, majd bejelentette, hogy ő lép ki.

Turai 2014-ig állt a város élén, majd két cikluson át a szintén fideszes Elek Sándor volt a polgármester. A vasárnapi választáson viszont a Törökbálint Holnap jelöltje, Szőke Péter 48,54:47,13 arányban, 101 szavazat különbséggel legyőzte. Az önkormányzati képviselő-testületben a Törökbálint Holnapnak 6, a Fidesz-KDNP-nek 5 képviselője lesz, míg egy listás mandátumot a település irányítószáma nyomán 2045-nek nevezett egyesület szerzett.

június 11., 15:52

Tavaly díszpolgárrá avatta magát, most megbukott Diósd polgármestere

Furcsa politikai pályát futott be 1994 óta Spéth Géza. Akkor, harminc évvel ezelőtt került először a hajdan négy-ötezres, most már nagyjából tizenkétezer lakosú agglomerációs település élére. Független jelöltként győzött, ahogy aztán 1998-ban, 2002-ben, 2006-ban és 2010-ben is. Tíz évvel ezelőtt úgy érezte, haladni kell a korral, így a 2014-es választáson már a Fidesz-KDNP jelöltjeként indult.

És, ha csak hét szavazattal is, de kikapott az akkor függetlenként indult Bogó László Ignáctól (hogy kért-e újraszámlálást, nem tudom). Ott is hagyta a pártot, 2019-ben már civil jelöltként indult, és győzött is a fideszes jelölt előtt 21 szavazattal, míg az addigi polgármester csak harmadik lett.

A mostani választáson pedig ő járt így. Miután tavaly saját településén díszpolgári címet kapott pro forma magától, és ezzel országos hírnevet is szerzett, az idei választáson három jelöltből csak harmadik lett, az első kettőtől jócskán leszakadva. Ami viszont nem változott: az élen most is szoros volt a verseny, 5 szavazattal előzte meg Makádi Anna Dizseri Andrást (mindhárman egy-egy civil szervezet jelöltjeként indultak). A képviselő-testületben viszont továbbra is ott lehet Spéth, miután a szervezete listájáról mandátumot szerzett.

photo_camera Fotó: Spéth Géza polgármester/Facebook



június 11., 13:40

Kisétálásgate: Olvasnivaló arról, honnan hova jutott az ATV a NER alatt

Magyar Péter hétfőn este egyszerűen kisétált az ATV stúdiójából, és azóta frontális támadást indított a csatorna ellen, egyebek között azt állítva, hogy „kellemetlen, hogy mostanra mindenki számára kiderült, hogy az ATV és az Önhöz közel álló médiumok ezer (személyes és tulajdonosi) szállal kötődnek a fideszes médiabirodalomhoz és a propagandához”.

link Forrás

Aztán nevek nélküli listát tett közzé, hogy az ATV dolgozói közül kik tagjai a Hit Gyülekezetének.

photo_camera Fotó: ATV

Amire az ATV azt válaszolta, hogy „rossz történelmi kort idéz”, hogy Magyar Péter „listázni” kezdte az ATV munkatársait. Amire Magyar válaszolt és egészen biztosan nem lesz itt még vége. Addig is ajánlanák egy cikket, amit még 2018-ban írt Rényi Pál Dániel az ATV és a NER kapcsolatáról.

A cikk folytatódik

június 11., 13:03

Történelmi vereséget szenvedett Szombathelyen a Fidesz

A Fidesz egyetlen egyéni körzetben sem tudott győzni, így csak kompenzációs listáról jutottak be képviselői a közgyűlésbe. Frakciót azonban nem tudnak alakítani, mert ahhoz 5 képviselőre van szükség.

Hende Csaba fideszes parlamenti képviselő Pars Krisztiánnal kampányol
photo_camera Hende Csaba fideszes parlamenti képviselő Pars Krisztiánnal kampányol Fotó: Hende Csaba/Facebook

Még az olimpiai bajnok kalapácsvető, Pars Krisztián sem tudott győzni egyéni körzetében. A fideszes jelöltet simán megverte a függetlenként, de Nemény támogatásával induló Czeglédy Csaba.

A cikk folytatódik.

A cikk folytatódik

június 11., 11:39

Maglódon rommá verték a Fidesz által támogatott civil szervezetet

A Fidesz korábban a Maglódi Polgár Kör (MPK) szövetségese volt a városban. Idén azonban a Fejlődő Maglódért Egyesület (FEMA) mögé állt be. Bár a FEMA-t csak 2023 tavaszán alapították, fél évvel később már 4 millió forintot nyert a Miniszterelnökség Városi Civil Alap pályázatán.

A FEMA polgármesterjelöltjének kampányát aktívan segítette a Fidesz. Szűcs Lajos, a körzet fideszes országgyűlési képviselője rendszeresen feltűnt a FEMA rendezvényein, de Vitályos Eszter kormányszóvivő és Szijjártó Péter külügyminiszter is fotózkodott Fajka Szilviával.

A FEMA tagjai Gubacsi Zsófia teniszezővel és Szűcs Lajos országgyűlési képviselővel
photo_camera A FEMA tagjai Gubacsi Zsófia teniszezővel és Szűcs Lajos országgyűlési képviselővel Forrás: FEMA/Facebook

A várt siker ugyanakkor elmaradt. A FEMA megsemmisítő vereséget szenvedett az MPK-tól. Az MPK polgármesterjelöltje, Kérges László 60,61 százalékkal nyert, a nyolc egyéni körzetből pedig hetet elvitt az MPK. A nyolcadikban pedig egy független jelölt nyert. A 12 fős maglódi képviselő-testületbe így csak kompenzációs listáról tudott bekerülni két FEMA-s jelölt.

A cikk folytatódik.

június 11., 11:20

Dézsi szerint újra fogják számolni a szavazatokat Győrben

„Szeretnék gratulálni Pintér Bencének, aki úgy tűnik, megnyerte ezt a polgármesteri választást. Azért mondom, hogy úgy tűnik, mert újra fogjuk számoltatni a szavazatokat, hiszen négyszáz szavazat különbség nem tűnik kevésnek, viszont 900 szavazócédulát érvénytelennek nyilvánítottak. Meg kell nézni, mi lehet ennek a hátterében” – mondta Dézsi Csaba András, Győr eddigi polgármestere a Kisalföldnek.

Szerinte „ezzel együtt valószínűleg” Pintér Bence lesz Győr polgármestere a következő 4,5 évben.