Orbán: Manfred Webernek belzebubi szerepe van

POLITIKA
június 21., 08:44

Orbán Viktorral berlini útján készített interjút a Kossuth rádió, ahol a kedvenc témáiról kérdezték:

  • a háborúról,
  • a migrációról,
  • az ezeket támogató európai baloldalról
  • és az ezeket ellenző, erősödő európai jobboldalról.

Először a német-magyar kapcsolatokról volt szó: Orbán Berlinben cégvezetőkkel tárgyalt, hamarosan pedig a német kancellárral fogja megerősíteni a két ország gazdasági együttműködését. Orbán a Mercedes példáján keresztül elmagyarázta, hogy a német ipar nagy technológiai változáson megy keresztül, amelyben Magyarországnak is része lesz, ami munkahelyeket jelent majd.

photo_camera Forrás: Orbán Viktor/YouTube

Ha már gazdaság, Orbán szerint Európa problémája, hogy gazdaságilag elzárja magát a világ többi részétől, ami Magyarország számára káros, mert szüksége van a nagy piacra. Nem mintha világkereskedők lennénk, de Németországhoz hasonlóan a világ számára gyártunk, ezért közös érdeknek tartja, hogy visszaszorítsák a protekcionizmust Európában.

„Mi egy olyan Európában gondolkodunk, amely merőben különbözik, mint amiről most megállapodtak ezek a pártok” – mondta Orbán az uniós vezetők hét elején tartott nem hivatalos találkozójáról, ahol a választásokon legtöbb mandátumot szerzett Európai Néppárt (EPP) számára ideális alkukról lehetett hallani. Orbán szerint bár az EPP magát jobboldalinak tartja, mégis a baloldallal fog össze.

Szerinte a pártot vezető Manfred Webernek belzebubi szerepe van a brüsszeli politika lerontásában, és vezetésével olyan programban állapodtak meg, amely nem jó Magyarországnak. „Tehát háborúpárti, gazdaságellenes és migrációpárti koalíció jött létre az Európai Unióban” – összegzett valamivel később Orbán, majd hozzátette, hogy Weber Magyarország ellensége, akihez képest „von der Leyen csak ministráns kislány”.

„Lakosságcsere zajlik Európában. Fehér ember fogy, keresztény hagyomány, európai ember fogy. Migránsok behozatalának száma nő. Az itt született migránsok, alapvetően a muszlim közösséghez tartozók száma pedig radikálisan nő” – mondta Orbán, aki szerint az EPP a Soros-tervet akarja végrehajtani. Ennek részeként támadják Magyarországot, amely ellenáll a migrációnak. Szerinte politikai lépés volt, hogy a menekültjogok megsértése miatt Európai Uniós Bírósága 200 millió euróra büntette Magyarországot.

„A helyzet úgy fest, hogy az amerikaiak vezetésével Németország statisztálása mellett a nyugati világ le akarja győzni Oroszországot” – mondta. „Ha már Putyin a nemzetközi jog minden alapelvét felrúgva egyébként, megtámadta Ukrajnát”, hogy megakadályozza a NATO-csatlakozást, Orbán szerint a Nyugat ki akarta használni a lehetőséget. Szerinte azonban a harc reménytelen, ráadásul iszonyatos ára van: százezrek halnak meg, még többen maradnak árván és özvegyülnek meg, miközben Ukrajnát sokáig lehetetlen lesz újraépíteni.

Elmondta, hogy amikor az EU-ban valamiért küzdeni kell, akkor ő a hátát mindig a magyar néppel támasztja meg. Így tette a gender kérdésében is: „Szeretnénk ha a családi életforma, az minél meggyőzőbb lenne. Nem akarjuk ezt fellazítani mindenfajta marháskodásokkal, lassan már a széket vagy a fotelt, amin ülök, azt is el lehet venni férjül vagy feleségül” – mondta Orbán, aki szerint miután a nép elmondta, hogy nem kér ebből, könnyebb volt a küzdelem.

A magyarok háborúban sem akarnak részt venni, amit most nem népszavazással, hanem az EP-választással bizonyítottak, mondta Orbán. Értelmezésében a magyarok megtámogatták ezt a kormányt: „Meg tudom húzni a vészféket. A vonat meg fog állni, és mi magyarok erről a vonatról le fogunk szállni. És ha nagyon erősek leszünk, és szerencsésen állnak a csillagok, akkor meggyőzzük a masinisztát, hogy ne is menjünk tovább”.

Kiemelt videóink