Adalékmentes szép napot kívánunk minden drága hallgatónak! A jelenleg szabadságon tartózkodó Borízű hang helyett a közelgő gusztushúsz apropóján is kenyérügyi, kézműves beszélgetés kerül sorra az alábbiakban Miklós Mihály sérelmére. Mihály aka. Misi londoni segédoperatőrködés alkalmával ismerkedett meg a hagyományos eljárással, nagy gonddal elkészített, jó minőségű pékáruk színes, szagos, foszlós világával, majd hazatérve (kisvártatva) kísérletezgetni kezdett, 2009-ben pedig elindította saját vállalkozását, a Marmorstein pékséget. A név a dédpapáé, akinek – mit tesz isten! – a háború előtt péksége volt Esztergomban.
Innen indulunk (mint zúgó vihar).
01.45 Kézműves vagy adalékanyagmentes? Esetleg kisüzemi?
04.30 Amerika élen jár. A tömegtermékek elsilányításában is. Ahol a legfejlettebb a civilizáció, ott a legrosszabb a kenyér.
08.00 Amerikában a liszt is más. Kanada a gabonaparadicsom.
09.50 Mi voltunk az első kézműves pékség. 2010. Kenyér lelke augusztus 20-án.
14.00 A covid javította az emberek kenyérízlését.
15.25 Szily Laci is rájött, hogy nem süthet minden nap kenyeret.
19.00 És jöttek az adalékanyagok. Tej helyett tejpor, tojás helyett tojáspor, vaj helyett margarin. TÉRFOGATNÖVELLŐ! JOKER!