link Forrás

Százhúsz kárpátaljai nőt és gyereket raktak utcára Kocson a kormány rendelete miatt

video
augusztus 21., 19:24
  • Augusztus 21-től érvényes az a kormányrendelet, ami alapján csak „Ukrajna katonai műveletekkel közvetlenül érintett közigazgatási egységeit” érintő területről érkezők lesznek jogosultak lakhatási támogatásra. Emiatt itthon több ezer kárpátaljai kerülhet utcára.
  • Szerdán a Komárom-Esztergom megyei Kocson 120 nőt és gyereket tettek ki azért, mert a szállásadójuk többé nem kap pénzt az államtól.
  • A legtöbben nem tudnának szállás találni maguknak, hazamenni pedig nem mernek, mert tartanak attól, hogy a fiaikat besorozzák katonának.

Partnerek

Ez a cikk a The Eastern Frontier Initiative (TEFI) projekt keretében készült. A TEFI közép- és kelet-európai független kiadók együttműködése, amelynek keretében a közép-európai régió biztonságával kapcsolatos kérdéseket járjuk körbe. A projekt célja, hogy elősegítse a tudásmegosztást az európai sajtóban, és hozzájáruljon egy ellenállóbb európai demokráciához.

bellingcat logo sme logo wyborcza logo pressone logo

A Magyar Jeti Zrt. partnerei a projektben: Gazeta Wyborcza (Lengyelország), SME (Szlovákia), Bellingcat (Hollandia), PressOne (Románia).

A partnerség közös, angol nyelvű honlapja az alábbi linken érhető el: https://easternfrontier.eu/

A TEFI projekt az Európai Unió társfinanszírozásával valósul meg. Az itt szereplő vélemények és állítások a szerző(k) álláspontját tükrözik, és nem feltétlenül egyeznek meg az Európai Unió vagy az Európai Oktatási és Kulturális Végrehajtó Ügynökség (EACEA) hivatalos álláspontjával. Sem az Európai Unió, sem az EACEA nem vonható felelősségre miattuk.

Kiemelt videóink