Nem akar összejönni a Lázár-Magyar-találkozó, hiába mondják mindketten, hogy szeretnék

belföld
szeptember 04., 19:58

Bár nemrég elindult Lázár János és Magyar Péter közös MÁV-bejárásának szervezése, úgy néz ki végleg megakadt a folyamat. A közlekedési miniszter szerdán egy Facebook-bejegyzésben válaszolt Magyar Péter ultimátumára.

Lázár János múlt hét szombaton jelentette be, hogy személyesen vezeti körbe Magyar Pétert a MÁV-nál. Ekkor úgy fogalmazott, hogy

„Nekem mindig az ember az első: a dolgozó és az utas. Végül, de utolsó sorban: a politikus. Személyes körbevezetést kértél, megkapod. Hív a vasút, vár a Lázár!”

Ezután a miniszter hétfőn két fővárosi helyszínt ajánlott a Tisza párt elnökének, újságírók kizárásával. Magyar viszont inkább vonatozott volna egyet, valamelyik komoly problémával küzdő szakaszon.

Lázár ezt nem akarta, részben, mert nem akart a Tisza Párt kampányának egyik arca lenni, és remélte, Magyar nem azért akar módosítani a feltételeken, hogy neki végül el kelljen utasítania a találkozót. A pártelnök erre válaszul közölte, ő nem fogadóórát akart.

Nagyjából ezen a ponton kapcsolódott be Menczer Tamás, aki azt írta, „Petin háromszor kell pelenkát cserélni, mire odaér Lázár Jánoshoz.” Ismeri Lázárt, a miniszter politikai és retorikai képességeivel pedig mindenki tisztában van. „Lázár János ilyen Magyar Péter-szintű embereket szokott reggelizni.”

Lázár most arról írt, hogy továbbra is szívesen találkozik az EP-képviselővel, de nem szeretne vele együtt vonatozni.

Magyar Péter előbb bejárást, majd találkozást kért. Mindkettőre igent mondtam. Aztán valami egészen mást kért. Tegnap már megkapta erre is a választ. Nemet mondtam.”

– írta a miniszter bejegyzésében, amiben arról beszél, hogy akár olyan helyszínen is hajlandó találkozni politikustársával, „amelyikről sok minden elmondható, csak az nem, hogy szebbnek mutatja a valóságot, mint amilyen”.

link Forrás


Magyar perceken belül, szintén a Facebookon reagált, azzal, hogy Lázár János megfutamodott.

Így lett a hív a vasút, vár a Lázárból, hirtelen áll a vasút, fél a Lázár.”

A pártelnök szerint a miniszter attól tart, hogy kamerák és utasok előtt 2-3 óra késéssel érkeznének meg Ózdról Budapestre, és a vasutasokkal sem szeretne beszélgetni az embertelen munkakörülményekről.

Kiemelt videóink