Ötért nem kellett senkinek, most négymilliárdért árulja az egyik utolsó nagy tihanyi ingatlant az állam

belföld
október 24., 16:54

Több mint egymilliárd forinttal csökkentette a kikiáltási árát a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) annak a tihanyi ingatlannak, amelyet két hete nem tudott eladni, írja a G7. Az árverésre október 30-ig lehet jelentkezni, a háromnapos aukciót pedig november elején tartják. Az MNV bejárást is szervez jövő hét hétfőre.

A majdnem negyvenezer négyzetméteres ingatlan korábban egy többépületes üdülő volt, de már vagy húsz éve üresen áll, az épületekre valószínűleg bontás vár. A fekvése kifejezetten előnyös, ahhoz a komphoz, strandhoz közeli Kenderföldeken van, aminek ideális az elhelyezkedése. Nem véletlen, hogy ennek a területnek a beépítése ellen tiltakoztak korábban a helyiek is, helyszíni riportunk itt olvasható.

Akinek a felső tízezerből nincs háza Tihanyban, az már ciki: Mészáros Lőrinc tihanyi rezidenciájáról itt, Csányi Sándor üzlettársa, Nagy György helyi beruházásáról itt, Rogán Cecília építkezéséről itt, a jegybankelnök fiához, Matolcsy Ádámhoz és köréhez tartozó tihanyi ingatlanokról itt írtunk. Júniusban úgy tűnt, a településen nagy változást hozhatnak az önkormányzati választások, miután botrány lett abból, hogy a leköszönő polgármester lánya hatvan százalékkal olcsóbban kaphatott meg egy értékes telket.

link Forrás