Megbukott a Budapest Honvéd élén Szijjártó Péter korábbi futsalos csapattársa

nb1
2022 november 22., 17:30

Távozik Kun Gábor ügyvezető - jelentette be a Budapest Honvéd kedden. Alapvetően nem egy eget rázó hír, a kispesti csapat ebben az idényben - akárcsak az előző kettőben - a kiesés ellen küzd.

Úgy már érdekesebb, hogy az eredetileg futsalos Kun Gábor milyen szép karriert futott be. A Fradi első százszoros futsalosa volt, onnan igazolt a másodosztályú Dunakeszibe, Szijjártó Péter csapatához 2012-ben. Nyilatkoztak is együtt akkor:

link Forrás

Kun civil karrierje innentől villámgyorsan alakult: már 2013. júniusban állást kapott a Külgazdasági és Külügyminisztérium irányítása alá tartozó Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.-nél. Előbb csak a vezérigazgató melletti kereskedelmi asszisztensként, de egy év sem kellett hozzá, hogy 2014. május 5-én már vezérigazgató-helyettesi kinevezését kapjon. (Nem ő volt az egyetlen a Dunakeszi Kinizsi környékéről, aki a minisztérium környékén bukkant fel, sőt egész sokan voltak így a csapatból.)

Nem volt nagy sikertörténet a kereskedőházé, sajnos nem sikerült nagy eredményeket elérnie, sőt súlyos veszteséget termelt, a működés hat éve alatt jó pár botrányos ügy kapcsolódott az állami szervezethez, mielőtt 2018-ban megszüntették volna.

De Kunt nem temette maga alá a kudarc. A volt futsalos 2019 nyarán lett a Szijjártó kedvenc NB I-es csapatát, a Budapest Honvédot működtető cég vezetője. Ehhez kellett az is, hogy tulajdonosváltás volt előtte a kispesti klubnál, a csapatot megvásárolta egy fideszes politikus-vállalkozó cége. Bozó Zoltán 2014-ben még a kormánypárt polgármesterjelöltje volt Szentesen, de simán kikapott. Távközlési cége viszont szerencsésebb: ők üzemeltetik a déli határon épített kerítést öt év alatt 6,5 milliárd forintért. És korábban nagyrészt ők is építették a jelzőrendszerrel ellátott okoskerítést, sajtóhírek szerint 18 milliárdért.

Kun kispesti kinevezése után ezt nyilatkozta a rá kíváncsi honvédosoknak: „az elmúlt 6-7 évben már a civil karrieremet is építettem és számottevő menedzseri és vezetői tapasztalattal lettem gazdagabb egy nagy szervezetnél. Ez a tapasztalat és a futballban eltöltött évek együttesen remélem sokat fognak segíteni a munkámban".

A barátságuk megmaradt Szijjártóval, még zártkapus meccsre is bevitte Szijjártót és Dzsudzsákot.

A Honvéd azonban Kun alatt elég pocsék teljesítményt nyújtott. A távozását bejelentő közleményben összefoglalják, mi is történt az elmúlt 3,5 évben: 2019/2020-ban az 5., 2020/2021-ben a 10., 2021/22-ben a 9. helyen végzett a Honvéd, vagyis a kiesés ellen küzdött, akárcsak ebben a szezonban. (Igaz, a Magyar Kupát 2020-ban megnyerték.) Ezt a közlemény nem írja, de a Honvéd szurkolók az elmúlt hónapokban kórusban anyázták a meccseken Kunt.

A tulajdonos azzal indokolta Kun leváltását, hogy a klubot érintő mostani kihívások most egy „más típusú, elsősorban gazdaságossági-pénzügyi szemléletű vezetést igényelnek”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.