Lezárt tartalom a Kör tagjainak
július 11., hétfő 4:12

A nemzetközi jogot is megkerülve szervezte ki az EU az az emberi szenvedést a határain kívülre. Líbiában milíciák által fenntartott őrizetbevételi központokba viszik vissza azokat, akiket a parti őrség elkap a tengeren, az unió támogatásával. Olyan központok ezek, amiket Ferenc pápa koncentrációs táborokhoz hasonlított. Interjú Sally Haydennel, aki könyvet ír arról, mi zajlik Európa déli határán az európaiak nevében.

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
július 5., kedd 4:16

Miközben az EU és a NATO újabb fegyvereket küld Ukrajnának, Orbán Viktor egyetlenként a nyugati szövetségen belül azt hirdeti, hogy úgyis az oroszok nyernek majd, úgyhogy felesleges minden áldozat. Szerinte ez szláv belháború, nem a mi ügyünk. De akkor miért kell az oroszok közeledésére hivatkozva rohamtempóban fejleszteni a magyar hadsereget?

július 3., vasárnap 18:11

A külvilágtól elfordulva, New Yorkban ma több mint százötvenezer magyar eredetű haszid zsidó él. A töltött káposzta és a magyar népdalok még mindig a mindennapjaik részei.

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
június 9., csütörtök 11:55

Megkínzott tüntetők, a civil szervezetek teljes betiltása, újságírók bebörtönzése: Aljakszandr Lukasenka rendszerében így nyomták el az utcai tiltakozást. A belarusz ellenzék számára világos: a harcuk összekapcsolódik az ukránok háborújával. Interjú Hanna Ljubakova belarusz újságíróval, aki elmondta azt is, hogyan mutatják be Orbánt Lukasenka médiájában.

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
május 17., kedd 4:06

Catherine Belton ismeri talán a legjobban az orosz elnököt és embereit a nyugati újságírók közül. Szerinte Putyin azt hitte, elég embert fizetett már le Európában ahhoz, hogy ne kelljen súlyos szankciókkal szembenéznie. A családgyilkosnak beállított orosz vezetők meglophatták a társaikat, ahogy az ukrán főtisztek lefizetésére szánt pénzt is eltüntethették.

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
május 10., kedd 17:43

Rian Thum már húsz éve foglalkozott az ujgurokkal, amikor Kína a történelemben eddig példátlan csapást mért rájuk. A náci koncentrációs táborok és a maoista kulturális forradalom elemeit vegyítik a mesterséges intelligencia megfigyelési eszközeivel. A történész ezért most napjaink borzalmaira hívja fel a világ figyelmét.

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
április 29., péntek 8:11

A Meduza nevű független lapot blokkolták Oroszországban, és amit csinálnak, azt Puytin törvényben tiltotta meg. Azóta részletesen bemutatták, hogyan gyilkoltak és erőszakoltak meg civileket orosz katonák egy ukrán faluban. Interjú Alekszej Kovaljov szerkesztővel, aki elmondta: az orosz propaganda Orbán Viktort szövetségesként mutatja be.