június 15., 09:29
Európa igazi fővárosa: Köln

Rohadt nagy liba totyogott be a főútvonal közepére délután ötkor a csúcsforgalomban? Hát mit csináljon, nem tud szteppelni - sugárzik a megértés a bedugózódótt autósok arcáról. Köln, ahol élő ember nem járt soha, az egyik legkellemesebb város Európában, ahol a topmenedzserek is sörösüveggel a kézben lazulnak a parkban. Odaköltöztem, eljöttem, megírtam.

június 07., 04:20
Nem elég az iksz

Az orbánizmus némely területen elérte a legperverzebb diktatúrák szellemi szintjét, de hatalmi gépezete kifinomultan és pontosan működik, iszonyú erőforrásokat fölemésztve szállítja a szavazatokat. Most is így lesz. A rendszer fárad, de bőven van még tartaléka.

május 11., 05:08
A leghosszabb séta Budapesten

A főváros egyik végétől a másikig 44 kilométert kell gyalogolni, Érdtől egészen Pécelig. A belvárostól távol egészen más Budapest: látszanak a lovardák, a természet, a régi és új gyárak, az agglomeráció, ahol nem lehet élni, és a kerületek, ahol igen. Kilenc és fél óra séta Nagytétényben, Csepelen, Pesterzsébeten, Kispesten, Kőbányán, Rákosligeten és Rákoscsabán.

május 10., 07:49
Nem volt itt gazdasági csoda, csak hazudtak, mint a vízfolyás

Románia előzött, Horvátország utolért, Bulgária a nyomunkban. A nagy arccal előadott magyar gazdasági csoda kábé ugyanoda juttatta az országot, ahová a sokszor elátkozott Medgyessy-Gyurcsány-korszak. A hatalom magára és haszontalan látványberuházásokra szórta a pénzt, fölélte a jövő növekedését.