április 05., 04:05
Karácsony Gergely: Az LMP nem ellenzéki párt

Miért tartja Vitézy Dávidot a Fidesz jelöltjének? 2018 és 2022 után 2026-ban is indul a miniszterelnökségért? Miért nem lett még mindig park a Városháza parkolójából? Van kapcsolata Magyar Péterrel? A főpolgármester két hónappal az önkormányzati választások előtt válaszolt a 444 kérdéseire.

február 21., 05:01
Müncheni konferencia 2024: A hidegháború utáni optimizmus mára a múlté

Az Ukrajna melletti nyílt kiállás töretlen, de a háttérben már borúsabban értékelték a kilátásokat. Navalnij halála olaj volt a tűzre, Oroszország elítélése még határozottabb lett. Helyszíni beszámoló a biztonságpolitikai konferenciáról, ahol a világ több száz politikusa, katonai szakembere és óriásvállalatának vezetője egyeztetett.

február 09., 05:03
Liberális lányok, konzervatív fiúk

Valami furcsa történik a világban. Eddig minden generáció liberálisabb volt az elődeinél, most viszont a fiatal nők elkezdtek sokkal gyorsabban haladni ezen az úton, mint férfi kortársaik. Mi lehet az oka? Ezért születik egyre kevesebb gyerek? És hogy érthetnének ismét egyet a nemek?

január 12., 05:00
A világ legfontosabb szigete

Az év elejének legfontosabb választását Tajvanon tartják, az eredményt Pekingtől Washingtonig mindenhol izgatottan figyelik. Helyszíni riport a szigetországból, amit a legszorosabb szövetségesei sem ismernek el önálló államként, és amit Kína egyre gyakrabban fenyeget bekebelezéssel.

január 07., 06:01
Plágiumügy miatt távozott a Harvard rektora, de története ennél sokkal többről szól

A világ egyik legjobb egyetemét megrázó botrányban összesűrűsödnek a kultúrharc legfontosabb témái (szólásszabadság, cancel culture, kisebbségek reprezentációja), az Izrael és a Hamász közti háború nyugati utórezgései és az akadémiai világ jövőjének alapkérdései. Tágabban véve pedig az amerikai demokráciával szembeni súlyos fenyegetésekről is szól.