Lezárt tartalom a Kör tagjainak
november 25., 17:35
A kripto bro halála

Az FTX bukása más, mint a korábbi kriptobotrányok. Sam Bankman-Fried úgy vált a kripto királyává, hogy közben a Wall Street legismertebb szereplőit verte át. Bukása után mindenki kétszer meg fogja gondolni, hogy valaha kriptóhoz nyúljon-e még. És az is biztos, hogy a 16 milliárd dolláros vagyont pár nap alatt elbukó SBF történetét hamarosan filmen vagy sorozatban láthatjuk majd viszont.

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
november 18., 11:15
Vébé szörnyű szájízzel

Soha ennyi balhé nem előzött meg futballtornát. Korrupció, környezetszennyezés, pénzszórás, rabszolgamunka, több ezer haláleset, diktatúra, homofóbia – hosszú a vádak listája a katari világbajnokság szervezői ellen.

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
november 2., 5:03
„Nő vagy, nem nyertél olimpiát, senki nem fog hinni neked”

Szilágyi Liliána 25 éves, életének első húsz éve leginkább az otthoni és az uszodai terrorról szólt. Testi, lelki és szexuális bántalmazás, kapualjban átvészelt pánikrohamok, medencében érkező fizikai rosszullét. Zsebpénze nem volt, még arról sem dönthetett, milyen ruhában járjon. Meggyőződése, hogy az anyai nagyszülei nélkül az apjához hasonló bántalmazó lenne.

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
október 27., 16:40
A legnagyobb brazil meccs

Vasárnap Brazíliában rendezik 2022 legfontosabb választását. A teljes őrületig hevült kampány után kell eldőlnie, hogy marad elnök a szélsőjobboldali Bolsonaro, vagy visszatér a börtönből kiszabadult volt szakszervezetis Lula. A díszletet a dezinformáció elleni harc és Amazónia pusztulása szolgáltatja

október 2., 16:28
A legnagyobb magyar építész, akit hazája elfelejtett

Breuer Marcell bútorai és épületei népszerűbbek a világban, mint valaha, de itthon alig találkozni a nevével. A pécsi születésű zseni a Bauhausban és a Harvardon is tanított, majd brutalista épületeivel futott be igazán az 1960-as években. A szülőhazájához élete végéig kötődő Breuerért rajongtak a kollégái és ismerősei, de azért nem mindenkinek van szép emléke róla.

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
szeptember 25., 9:51
Apa 200 – a halál kódja Ukrajnában

Puskint eltüntetik az őrhelyéről az egykori birodalom peremén, a Háborús Erőfeszítésnek hála kézi váltós dízelek gurulnak Ungvárról a frontra, Andrij Ljubka telefonja pittyeg, Vaszil Babics főhadnagy életét veszti a harcokban, a hátország üzen a harcosoknak. Úton a háborús Ukrajna mélyébe és vissza.

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
augusztus 30., 4:01
„Magyarország előbb-utóbb demokratizálódni fog”

Orbán Viktor a diktátorok új típusa, az elnyomás helyett kevésbé erőszakos, de piszkos trükkökkel és jó sok propagandával uralkodó spin diktátorok közé tartozik. Ezt állítja egy új könyv, amelynek egyik szerzője, az orosz Szergej Gurijev arról beszélt a 444-nek, hogy mitől diktatúra a spin diktatúra, és mi lehet ezek sorsa.

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
augusztus 28., 4:57
Egy sorozat mind felett

A nyugati kultúra egyik nagy kalandja újabb állomáshoz ért. A Gyűrűk Ura világából elkészült minden idők legdrágább sorozata, amelyet már most, a bemutató előtt viták öveznek. Spoiler: fajkeveredés is lesz benne!