Lezárt tartalom a Kör tagjainak
szeptember 25., vasárnap 9:51

Puskint eltüntetik az őrhelyéről az egykori birodalom peremén, a Háborús Erőfeszítésnek hála kézi váltós dízelek gurulnak Ungvárról a frontra, Andrij Ljubka telefonja pittyeg, Vaszil Babics főhadnagy életét veszti a harcokban, a hátország üzen a harcosoknak. Úton a háborús Ukrajna mélyébe és vissza.

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
augusztus 30., kedd 4:01

Orbán Viktor a diktátorok új típusa, az elnyomás helyett kevésbé erőszakos, de piszkos trükkökkel és jó sok propagandával uralkodó spin diktátorok közé tartozik. Ezt állítja egy új könyv, amelynek egyik szerzője, az orosz Szergej Gurijev arról beszélt a 444-nek, hogy mitől diktatúra a spin diktatúra, és mi lehet ezek sorsa.

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
augusztus 28., vasárnap 4:57

A nyugati kultúra egyik nagy kalandja újabb állomáshoz ért. A Gyűrűk Ura világából elkészült minden idők legdrágább sorozata, amelyet már most, a bemutató előtt viták öveznek. Spoiler: fajkeveredés is lesz benne!

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
augusztus 16., kedd 19:04

Hat évad után véget ér a Breaking Bad előzménysorozata, a Better Call Saul. A karikatúra-ügyvéd laza tiszteletkörének indult, aztán olyan sorozat lett belőle, amiben nemcsak a történetmesélés színvonala és a képi világ gazdagsága kiemelkedő, de azt a kérdést is fel lehet tenni: felér Walter White sztorijához?

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
július 11., hétfő 4:12

A nemzetközi jogot is megkerülve szervezte ki az EU az az emberi szenvedést a határain kívülre. Líbiában milíciák által fenntartott őrizetbevételi központokba viszik vissza azokat, akiket a parti őrség elkap a tengeren, az unió támogatásával. Olyan központok ezek, amiket Ferenc pápa koncentrációs táborokhoz hasonlított. Interjú Sally Haydennel, aki könyvet ír arról, mi zajlik Európa déli határán az európaiak nevében.

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
július 5., kedd 4:16

Miközben az EU és a NATO újabb fegyvereket küld Ukrajnának, Orbán Viktor egyetlenként a nyugati szövetségen belül azt hirdeti, hogy úgyis az oroszok nyernek majd, úgyhogy felesleges minden áldozat. Szerinte ez szláv belháború, nem a mi ügyünk. De akkor miért kell az oroszok közeledésére hivatkozva rohamtempóban fejleszteni a magyar hadsereget?

július 3., vasárnap 18:11

A külvilágtól elfordulva, New Yorkban ma több mint százötvenezer magyar eredetű haszid zsidó él. A töltött káposzta és a magyar népdalok még mindig a mindennapjaik részei.