Operával, szappanoperával, kurzusfilmmel nem foglalkozunk!

reggel 4
március 25., 00:58

Jó reggelt! Kezdje a hetet azzal, hogy feliratkozik mindenre!

4 kiemelt cikk:

Beszállási emlékmű

photo_camera Fotó: Ács Dániel/444

A német megszállási emlékmű tizedik évfordulójáról riportoztunk, amikor a kollégák megpillantották Orbán és Rogán urakat a Szabadság téren. Négyen is készültségbe helyezték magukat, így egyszerre tudtuk kérdezni a magyar közélet két legfontosabb alakítóját, amint a kormányzati furgon egyik és másik oldalán beszálltak. Orbán reagált Magyar Péterre: azt, hogy tévésorozatokkal nem foglalkozik (?). Rogánt pedig reagáltattuk arra a vádra, hogy a kormány beavatkozott a Völner-Schadl-ügy nyomozásába.

Magyar Péter azt ígéri, hogy mielőtt belép az ügyészség épületébe, közzéteszi azt a felvételt, ami bizonyítja erre vonatkozó állításait. Természetesen ő volt a fő téma az eheti Borízűben is. Közben eltüntették azt a képet, amin Varga Judit és az ÁSZ-elnök Windisch László volt látható még januárban egy zeneakadémiai koncerten.

Helyszíni

photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444

Bér csak egy átlagos zsákfalu több száz hektáros, nemzeti kegyhellyé alakított polgármesteri birtokkal, az űrből is látható Trianon-emlékművel, Turul-szobrokkal, egy fideszes képviselő természetkárosító off-road fesztiváljával, és egy különös hotellel, aminek a vendégeit néha egy teve riogatja. Bankó Gábor nagyriportja erős képekkel.

„Hiába zöld egy terület, ha az nem valódi erdő, ha az nem valódi gyep, akkor ott igazi élet már nincsen” – tüntettek a tihanyiak a félsziget egyik legújabb beruházása ellen. A szombati eseményen szó volt arról, miért fontos a Kenderföldek megóvása, mit kellene tenni az ott felhalmozódott hulladékkal. És hogy ki tihanyi, ki nem.

Terror

photo_camera Fotó: RUSSIAN MINISTRY OF EMERGENCIES/Anadolu via AFP

Putyin nekiállt Ukrajnát gyanúsítani a terrortámadással, miközben az támadást magára vállaló Iszlám Állam hírügynöksége új felvételeket tett közzé. Zelenszkij szerint Putyint jobban érdekli, hogy Ukrajnára kenje a moszkvai terrortámadást, minthogy megnyugtassa saját állampolgárait. A romok eltakarításáról készült fotók jelzik, mekkora pusztítást okoztak a terroristák a moszkvai koncertteremben.

Miközben a héten másodszorra bombázták Kijevet, és megsértette Lengyelország légterét egy orosz rakéta, Takács Lili cikksorozatának harmadik része a háború elöl menekülők legkiszolgáltatottabb részével, a magyar ajkú romákkal foglalkozott, akiknek az élete nem lett sokkal jobb nálunk, mint a kárpátaljai extrém szegregációban.

Magyar sport

photo_camera Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

Tisztul a kép az NB I.-ben, nagy múltú csapatok térhetnek vissza a kieső kisvárosok helyére, és végleg búcsút inthet az NB I.-nek a Kisvárda és a Mezőkövesd.

  • Marozsán Fábián megverte a világranglista-hetedik Holger Runét
  • Edzője szerint Milák csendesen szeretne készülni az olimpiára

Film és tévé

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Történészek Rákay 6 milliárdos mozijáról, valóságról és fikcióról. Utóbbival szerintük önmagában nincs baj, azzal már igen, ha nem értik, miről szólt a reformkor és 1848/49. Miért Petőfi lett a legunalmasabb figura, hogy hamisítják meg március 15-ét, miben más ez, mint Rákosi kurzusfilmje? Már 100 ezren látták!

A TV2 legújabb műsorában a házasulandó párok konkrétan egy anyakönyvvezetőnek öltöztetett ember előtt találkoznak életükben először, hogy mielőtt még kimondanák az Igent, megkérdezzék: „Amúgy pesti vagy?”

Kult

photo_camera Fotó: Derencsényi István/MTI/MTVA
  • Ami örök: meghalt Eötvös Péter, a legismertebb magyar operaszerző.
  • Ami aktuális: vége a sztrájknak, megállapodott a dolgozókkal az Opera vezetése

A Cigánybáró palotájától a gyógyfürdőző patásokig - folytatódik a városi sétákat szervező Hosszúlépés blogja a Jóban. A SzFE ötödéves zenés színművész osztálya dolgozta fel a Frontátvonulás című Cseh Tamás albumot - de úgy, hogy beleszédülsz. Szalay Fatima dalválogatása.