Szijjártó szerint reális a veszélye egy újabb bevándorlási hullámnak, ezért Magyarország 20 (húsz!!!) rendőrt küld Szerbia déli határának védelmére

POLITIKA
2016 október 3., 13:53
comments 124

Magyarország 20 (húsz!!!) rendőrrel támogatja Szerbia déli határának védelmét, mert reális a veszélye egy újabb bevándorlási hullám megindulásának a Nyugat-Balkánon keresztül – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Budapesten, miután megbeszélést folytatott Ivica Dacic szerb külügyminiszterrel. (Semjén Zsoltnak igaza lett: a kampányvonaton nincsen fék.)

photo_camera Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) és Ivica Dacic szerb külügyminiszter kezet fog sajtótájékoztatójukon a Külgazdasági és Külügyminisztériumban (Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)

Szijjártó Péter szerint Magyarország határozott álláspontja, hogy Szerbia felkészült az EU-tagságra, és Magyarország érdeke, hogy Szerbia mielőbb az unió tagja legyen, ez az ott élő magyar közösség érdeke és „a mi biztonsági érdekünk is”. „A mi érdekünk”, hogy a Nyugat-Balkán stabil és biztonságos hely legyen, és ehhez az európai integráció a leggyorsabb út, ezért „támogatjuk, sőt követeljük”, hogy az EU haladéktalanul nyisson meg négy új tárgyalási fejezetet Szerbiával – mondta Szijjártó, aki szerint ma a két ország kapcsolatrendszerét a történelmi megbékélés jellemzi. Mint mondta:

ha minden környező ország annyit tett volna a magyar nemzeti közösségért, amennyit a szerb kormány, ma a Kárpát-medence békésebb és nyugodtabb hely lenne.

A szerb kormány az EU-sztenderdeket is felülmúlva bánik a magyar nemzeti közösséggel – mondta.

November 20-21-én magyar–szerb kormánycsúcs lesz, előtte pedig a gazdasági vegyes bizottság ülésezik. Bácsszentgyörgynél jövőre új határátkelő nyílik, az EU-hoz pedig két közös fejlesztési pályázatot nyújtottak be – mondta. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt